
Tijdens de openingsweken van het Nederlandse wildseizoen organiseert www.gastropedia.nl na het succes van 2023 dit jaar voor de tweede keer op het Nationale Park de Hoge Veluwe een unieke wedstrijd. De zoektocht naar de Lekkerste & Beste Wild Droge Worst van 2024 wordt vergezeld door een nieuwe competitie. Op verzoek van de deelnemers van afgelopen jaar gaan we dit jaar ook op jacht naar de Lekkerste & Beste Wild patés van Nederland.
Paté en Croûte, patés of terrines dienen, net als de droge worst, minimaal 70% Hollands wild te bevatten. Waarbij alle decoraties eetbaar moeten zijn. Externe versieringen aan de terrine zijn niet toegestaan. Meer informatie over deze spannende wedstrijden is binnenkort beschikbaar op www.gastropedia.nl.
Deze wedstrijden hebben allebei 2 categorieën 1. Gevorderden/Slagers 2. Junior slagers/leerling koks t/m 26 jaar. De voorzitter van de jury is voor beide wedstrijden Paul van Trigt. Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige en winnaar van vele (inter-)nationale vakwedstrijden. Vanuit deze professie is hij regelmatig jury en arbiter bij vakwedstrijden en productkeuringen van worst, vleeswaren en traiteurproducten.
De prijsuitreikingen vinden plaats op 19 oktober 2024 tijdens het Open Nederlandse culinair Wild BBQ. Een wedstrijd wat gehouden wordt op het Nationale Park de Hoge Veluwe. Heeft u interesse om mee te doen of op een andere manier hierbij betrokken te raken mail dan naar info@gastropedia.nl.



