Geroosterd sneetje brood, ook wel canapé
RÔTIR
Braden in de oven of aan het spit.
RÔTISSERIE
Braadspit-of grilrestaurant/afdeling van de keuken waar gebraden wordt.
RÔTISSEUR
Kok belast met de vlees-, wild- en gevogeltebereidingen (het gebraad).
ROUNDTABLE ON RESPONSIBLE OIL (RSPO)
De RSPO is een internationaal initiatief van boeren, de palmolieverwerkende industrie, handel en maatschappelijke organisaties om de mondiale palmolieproductie te verduurzamen. De RSPO heeft 8 basisprincipes en 39 criteria vastgesteld voor de productie van duurzame palmolie.
ROUX
Gegaard mengsel van gesmolten boter of vet met bloem om bv. sauzen, soepen en ragouts aan te zetten.
ROYAL JELLY
Royal Jelly, ook bekend als koninginnegelei, is het honingmengsel dat larven krijgen. Het heet koninginnegelei omdat de larve die word gekozen als toekomstig koningin meer krijgt dan de andere larven. Royal Jelly werking Royal Jelly heeft meerdere werkingen. Het is antimicrobieel, verhoogt de celvitaliteit en celdelingstijden, mede daardoor is het kankercelremmend. Naast dit alles beinvloedt […]
ROYALE
Een mengsel van room en eieren au-bain-marie gepocheer.
RTRS
Round Table on Responsible Soy (RTRS) heeft criteria opgesteld waaraan duurzame soja moet voldoen. RTRS kent de volgende basisprincipes; Naleven van alle lokale en nationale wetten; zorgen voor verantwoorde werkomstandigheden, zoals een verbod op dwang- en kinderarbeid, gebruik van beschermende kleding, minimaal wettelijk minimumloon; Goede relatie met lokale gemeenschappen door het vermijden of oplossen van […]
RUBANÉ
Lintvormig/in lagen van verschillende kleur en smaak.
SAIGNANT
‘Bloedend’, kort gebakken, nog rood van binnen.
SAISIR
Fel aanbraden, dichtschroeien van vlees.