Indopen, vermengen of overgieten met saus.
SAUCIER
Gespecialiseerde kok voor het maken van sauzen.
SAUCIÈRE
Sauskom.
SAUCIJZENBROODJE HET VERHAAL
Raar eigenlijk om bladerdeeg, gevuld met een rolletje gekruid gehakt, een broodje te noemen. Saucijzenbroodjes zijn warm verkrijgbaar op Nederlandse treinstations. Maar ook bij bakkers, pompstations en tegenwoordig ook bij supermarkten. Saucijzenbroodjes zijn voornamelijk populair in Nederland en België, al zie je ze in steeds meer landen verschijnen. Onbekend is wanneer de saucijzenbroodjes precies zijn […]
SAUMURE
Pekel, zoutoplossing met kruiden.
SAUPOUDRER
Bestrooien met/verspreiden, uitsmeren.
SAUTÉ
Het gebraad/gerecht wat snel gebakken kan worden.
SAUTEREN
Sauteren, snel bakken in weing vetstof onder voortdurend bewegen en omkeren.
SAUTEUSE
Kleine steelpan met middelhoge rand om (snel) in te bakken.
SAUTOIR
Grote steelpan met middelhoge rand om in te sauteren.
SCHARREL KIPPENVLEES
Scharrelkippenvlees is een keurmerk op het gebied van dierenwelzijn. Vlees met het PRODUCERT scharrelkippenvlees is afkomstig van dieren die tijdens hun leven niet opgesloten zijn geweest in kleine hokken. De dieren hebben vrij rond kunnen scharrelen en hebben meer ruimte en daglicht gehad. De minimumvereisten zijn vastgelegd door de Europese Commissie in een verordening.
SCHARREL RUNDVLEES
Scharrelrund is een keurmerk voor dierenwelzijn. Scharrelrunderen moeten in groepen worden gehouden. De runderen moeten altijd kunnen staan en liggen als ze dit willen. Scharrelrundveehouderijen zijn diervriendelijker en vaak ook kleiner dan gangbare rundveehouderijen. Scharrelrunderen krijgen alleen plantaardig voer.