Shaved ijs.
Glossarium bar
FLIP
Mix van een basisdrank (brandy, madera, port, sherry) met eidooier en suiker. Wordt geserveerd in een sourglas. Port Flip: rode port, suikersiroop en eidooier shaken en garneren met nootmuskaat. Informatie over MIXOLOGIE
FLOAT
Een term die vaak wordt gebruikt in combinatie met > on top. ‘To float’ betekent ‘drijven’. Het gaat om een drank die wordt uitgeschonken over een (mix)drank die zich al in het glas bevindt.
FLYING DUTCHMAN
Jenever, apricot brandy, sinaasappelsap, dash triple sec (shake) 1, 7.
FRAPPÉ
Likeur (Grand Marnier, groene crème de menthe, Parfait amour), met twee korte rietjes geserveerd in een cocktailglas dat gevuld is met crushed ijs. Informatie over MIXOLOGIE
FRAPPÉ-IJS
Snowijs.
FRENCH 75
Gin, Cointreau, champagne, citroensap (shake)
FROSTING
Het aanbrengen van een kokosrand (frost) met behulp van eiwit en gedroogde kokos. Frost betekent rijp; ‘rijprandje’ zou een geschikte Nederlandse naam zijn.
FROZEN
Door een cocktail of longdrink in een blender te mixen met veel geschaafd ijs ontstaat een drankje dat getypeerd wordt als frozen.
FRUIT
Tot de fruitsoorten die regelmatig als cocktailgarnering worden gebruikt behoren aardbei, abrikoos, ananas, appel, banaan, diverse bessen, carambola (stervrucht), druif, kiwi, lychee, meloen en perzik.
FRUITSPIESJES
Fruitspiesjes worden gemaakt door kleine stukjes fruit op een cocktailprikker te zetten. Ze worden zowel op als in het drankje geserveerd.
FUZZY NAVEL
Wodka, perziklikeur, sinaasappelsap (build)