> Savarin. Verschil: geserveerd met gepocheerde abrikozen en sabayonsaus.
Klassieke nagerechten en ijsgerechten
Vooral onder Franse en Italiaanse invloed is de klassieke keuken zeer rijk aan ijs- en nagerechten. De meeste zijn nogal bewerkelijk en proberen, behalve de smaakpapillen, ook het oog te strelen. In een tijd van voorgefabriceerde desserts en ijscompositie.
SCHÂLERT À LA JUIVE (joodse appeltaart).
Vorm met een dun laagje nouilledeeg (van bloem, hele eieren, eidooiers en zout). Gevuld met een mengsel van dikke appelmoes, gewelde krenten en rozijnen zonder pitjes, rasp van sinaasappel en citroen, gemalen nootmuskaat, poedersuiker, hele eieren, eidooiers en Malaga.
SEMOULE RADZIWILL (Radziwill griesmeel).
Combinatie van griesmeelbavarois en chocolademousse. Gegarneerd met ornamentjes van gespoten couverture. Geserveerd met chocoladesaus.
SHORT BREAD (short bread).
Spuitdeeg van bloem, zachte boter, amandelpoeder, eidooiers en vanille. Diverse modellen. Gegarneerd met fondant en afgewerkt met garneerglazuur.
SOUFFLÉ À LA PRINTANIÈRE (voorjaarssoufflé).
Soufflé met room. Compositie van vanille met garnituur van voorjaarsvruchtensalade.
SOUFFLÉ À LA ROYALE (soufflé à la royale).
Soufflé met room. Compositie van vanille, geparfumeerd met Kirschwasser. Garnituur van biscuits en gekonfijte vruchten, ananas, rozijnen en kersen zonder pit gedrenkt in Kirschwasser.
SOUFFLE À LA VANILLE (vanillesouffé).
Soufflé met room. Compositie van vanille.
SOUFFLÉ À LA VÉSUVIENNE (Soufflé Vesuvius).
Als Omelette Vésuve met garnituur van tomatenconfiture en gepelde druiven zonder pitten, rondom gegarneerd met gepocheerde abrikozen in vanillesiroop. Geflambeerd met rum bij het serveren.
SOUFFLÉ À L’ANANAS (ananassoufflé).
Soufflé met stukjes gekonfijte ananas. Geserveerd met ananassaus en stukjes fijngesneden gekonfijte ananas.
SOUFFLÉ À L’ORLÉANS (soufflé à l’Orléans).
Soufflé met room. Compositie van vanille met een mengsel van stukjes biscuits en fijngehakte gekonfijte kersen, gedrenkt in Persicolikeur en Kirschwasser.
SOUFFLÉ AÏDA (soufflé Aïda).
Soufflé met sinaasappelsmaak met verse vruchten en gedrenkt in Curaçao likeur.
SOUFFLÉ ARLEQUIN (soufflé harlekijn).
Soufflé met room. Compositie van vanille en chocolade.