Soufflé met room. Compositie van vanille vermengd met opgeloste couverture.
Klassieke nagerechten en ijsgerechten
Vooral onder Franse en Italiaanse invloed is de klassieke keuken zeer rijk aan ijs- en nagerechten. De meeste zijn nogal bewerkelijk en proberen, behalve de smaakpapillen, ook het oog te strelen. In een tijd van voorgefabriceerde desserts en ijscompositie.
SOUFFLÉ AU CURAÇAO (soufflé met Curaçao).
Soufflé met room. Compositie van vanille met toevoeging van vers geraspte sinaasappelschil en Curaçao.
SOUFFLÉ AUX AMANDES (amanandels oufflé).
Soufflé met room. In plaats van melk gebruikt men amandelmelk met toevoeging van geschaafde gebruneerde amandelen.
SOUFFLÉ AUX AMANDES FRAÎ CHES (verse amandelsoufflé).
Als Soufflé aux amandes. In plaats van gebruneerde amandelen, blanke geschaafde amandelen.
SOUFFLÉ AUX AVELINES (hazelnootsoufflé).
Soufflé met room. Met hazelnoten in de melk meegetrokken.
SOUFFLÉ AUX BANANES (bananensoufflé).
Soufflé met room. Met schijfjes banaan met poedersuiker en gedrenkt in Marasquin.
SOUFFLÉ AUX CERISES (kersensoufflé).
Soufflé met room. Compositie met Kirschwasser. Geserveerd met een compote van ontpitte kersen gebonden in frambozenmoes.
SOUFFLÉ AUX FRAISES (aardbeiensoufflé).
Soufflé met room. Compositie van vanille en Kirschwasser, geserveerd met aardbeien, poedersuiker, Fraise des Bois likeur en sinaasappelsap.
SOUFFLÉ AUX FRAISES À LA MOSCOVITE (soufflé met aardbeien à la moscovite).
Soufflé met room. Compositie van vanille, geparfumeerd met Curaçao. Serveren met koude aardbeiensaus met toevoeging van suiker en Curaçao
SOUFFLÉ AUX FRUITS EN CROUSTADE (soufflé van vruchten in een bakje fonceerdeeg).
Soufflé met room. Compositie van vanille met fijngehakte gekonfijte vruchten gemarineerd in Kirschwasser en geserveerd in een beboterde korstbakje.
SOUFFLÉ AUX GRENADES À L’ORIENTALE (soufflé à l’Orientale).
Soufflé met room.. Compositie van vanille, met tussenlagen van lepelbiscuits en stukjes gehakte bitterkoekjes besprenkeld met Kirschwasser en grenadine. Versierd met spinsuiker, kleine bonbons en rode zaadjes van de granaatappel.
SOUFFLÉ AUX LIQUEURS (soufflé met likeuren).
1. Soufflé met room. Compositie van vanille geparfumeerd met de likeuren: rum, Curaçao, Anisette, Crème de Vanille, Crème de Cacao, GrandMarnier, Chartreuse enz. 2. Soufflé met vruchtenmoes. Compositie met vruchten geparfumeerd met Kirschwasser, Marasquin, Mandarin Napoléon, Crème de Cassis enz.