Agiorgitiko is een boeiende druivensoort die de zintuigen met elegantie, frisheid en intensiteit van aroma’s en smaken streelt. Het is een rode druivensoort en wordt vaak aangeduid als “multidynamic”, omdat het in staat is het produceren van een breed scala aan stijlen, van verfrissende roséwijnen geconcentreerde zoete wijnen is. Echter, de meest voorkomende uitingen zijn twee:. Hetzij als een jonge, unoaked rode wijn, of als een rode gerijpt in eiken voor minstens een jaar Een jonge Agiorgitiko is een wijn met een matig diep paars rode kleur, intense aroma’s van verse rode fruit, medium zuurgraad en zachte tannines. De eik in de leeftijd voorbeelden zijn diep van kleur, terwijl de neus tonen van geconcentreerde en complexe aroma’s van rode vruchten.De smaak is rijk en, met een hoge kwaliteit, rijpe tannines.Bovendien, het is een ras dat kan produceren, andere stijlen, zoals een uitstekende rosé of een prachtig dessert wijnen uit zongedroogde druiven. Veel commentatoren gebruiken verwijzingen naar Sangiovese. Agiorgitiko is de druif van de BOB Nemea, de grootste rode wijn appellation in Griekenland -en een kwaliteit leider ook. Traditioneel worden Nemea-Agiorgitiko onlosmakelijk met elkaar verbonden, zoals Agiorgitiko alleen in Nemea en in de grotere gebied werd verbouwd. Toch is de hoogste kwaliteit mogelijke overtuigde veel producenten te planten in andere gebieden, zoals Macedonië of andere delen van de Peloponnesos.
Agiorgitiko gaat over mensen op zoek naar een wijn voorstel voor momenten van sociaal contact en vertrouwdheid. Het is een wijn die smaak tevredenheid maar ook flexibiliteit, omdat het zeer goed te drinken jonge en tegelijkertijd kan zijn, de mogelijkheid om te rijpen meerdere jaren. Het is ook geschikt om te worden gekoppeld aan een grote verscheidenheid aan gerechten die in overeenstemming zijn met moderne voedingswaarde regelingen.