De Anjouduif heeft een verfijnde wilde smaak die met geen enkel ander gevogelte te vergelijken is. De sappige borstjes van de duif hebben een zeer zachte delicate structuur. De Anjouduif is oorspronkelijk een Franse delicatesse waar de Fransen trots op zijn. De duiven worden op de meest diervriendelijke en duurzame manier gefokt. Je kan er zeker van zijn dat de duiven echt verwend zijn en een zeer goed leven gehad hebben.

Hier wordt ‘Mise en Place’ gemaakt in restaurant de Bokkedoorns te Overveen.
De jonge duiven worden alleen opgevoed door de ouders, hier komt geen boer aan te pas. Omdat de duiven nauwelijks worden bijgevoerd en hun eigen veelzijdige voedsel zoeken in de streek (Franse Loirestreek), krijgt het vlees een mooie, unieke smaak. De duiven eten onder andere nootjes, zaadjes en pitjes.
Na ongeveer 10 dagen krijgen de Anjouduiven een mengsel van granen uit de bek van hun ouders. Ze worden na 28 tot 35 dagen geslacht en wegen dan tussen de 300 en 600 gram. Deze duiven zijn het gehele jaar door beschikbaar.
Peter Goossens – Duif Clamart – De Klassieker