menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Artikelen » Algemeen » E-nummers » E200-E299: Conserveermiddelen

E200-E299: Conserveermiddelen

Geplaatst op: 1 december 2015

Conserveermiddelen gaan bederf door bacteriën en schimmels tegen. Ze verlengen de houdbaarheid. Ze komen in erg veel soorten producten voor.

Herkomst Doel E-nummer Naam Opmerkingen
Lijsterbes Conserveermiddel tegen schimmels en gisten E200 Sorbinezuur Kan huidirritatie veroorzaken.
Lijsterbes Conserveermiddel E201 Natriumsorbaat Vergelijkbaar met E200
Lijsterbes Conserveermiddel E202 Kaliumsorbaat Vergelijkbaar met E200
Lijsterbes Conserveermiddel E203 Calcium sorbaat Vergelijkbaar met E200
Synthetisch Conserveermiddel tegen schimmels en bacteriën E210 Benzoezuur
Synthetisch Conserveermiddel tegen gisten en bacteriën E211 Natriumbenzoaat
Synthetisch Conserveermiddel tegen gisten en bacteriën E212 Kaliumbenzoaat
Synthetisch Conserveermiddel tegen gisten en bacteriën E213 Calciumbenzoaat
Synthetisch Conserveermiddel tegen gisten,schimmels,bacteriën E214 Ethyl 4-hydroxibenzoaat
Synthetisch Conserveermiddel tegen gisten,schimmels,bacteriën E215 Ethyl 4-hydroxibenzoaat natriumzout
Synthetisch Conserveermiddel tegen gisten,schimmels,bacteriën E216 Propyl 4-hydroxibenzoaat
Synthetisch Conserveermiddel tegen gisten,schimmels,bacteriën E217 Propyl 4-hydroxibenzoaat natriumzout
Synthetisch Conserveermiddel tegen gisten en schimmels E218 Methyl 4-hydroxibenzoaat
Synthetisch Conserveermiddel tegen gisten en schimmels E219 Methyl 4-hydroxibenzoaat natriumzout
Natuurlijk voorkomend gas Conserveermiddel, bleekmiddel, deegverbeteraar E220 Zwaveldioxide
Synthetisch Tegen micro-organismen,anti-oxidant,deegverbeteren E221 Natriumsulfiet
Synthetisch Conserveermiddel, anti-oxidant, bleekmiddel E222 Natriumbisulfiet
Synthetisch Conserveermiddel, anti-oxidant, bleekmiddel E223 Natriummetabisulfiet
Synthetisch Conserveermiddel tegen micro-organismen E224 Kaliummetabisulfiet
Synthetisch Conserveermiddel E225 Kaliumsulfiet
Synthetisch Conserveermiddel E226 Calciumsulfiet
Synthetisch Conserveermiddel E227 Calciumbisulfiet
Synthetisch Conserveermiddel tegen micro-organismen E228 Kaliumbisulfiet
Synthetisch Conserveermiddel tegen schimmels E230 Biphenyl
Synthetisch Conserveermiddel tegen schimmels en bacteriën E231 2-Hydroxibiphenyl
Synthetisch Conserveermiddel tegen schimmels E232 Natrium-ortho-fenylfenolaat
Synthetisch Conserveermiddel tegen schimmels E233 Thiabendazol
Geproduceerd door Lactococcus lactis Conserveermiddel tegen schimmels en bacteriën E234 Nisine
Geproduceerd door de schimmel Streptomyces Conserveermiddel, vooral tegen schimmels E235 Pimaricine
Natuurlijk voorkomend Conserveermiddel tegen bacteriën, smaakversterker E236 Mierenzuur
Synthetisch Conserveermiddel tegen bacteriën E237 Natriumformiaat
Synthetisch Conserveermiddel tegen bacteriën E238 Calciumformiaat
Synthetisch Conserveermiddel tegen schimmels E239 Hexamine
Synthetisch Ontsmettingsmiddel tegen bacteriën E240 Formaldehyde
Synthetisch Steriliseren van koude frisdranken E242 Dimethyldicarbonaat
Natuurlijk Tegen botulisme, voorkomt bruinkleuring van vlees E249 Kaliumnitriet
Natuurlijk Tegen botulisme, voorkomt bruinkleuring van vlees E250 Natriumnitriet
Natuurlijk Tegen bacteriën, voorkomt bruinkleuring van vlees E251 Natriumnitraat
Natuurlijk Tegen botulisme, voorkomt bruinkleuring van vlees E252 Kaliumnitraat
Natuurlijk Tegen bacteriën, smaakstof E260 Azijnzuur
Synthetisch Voorkomt verkleuring van voedingswaren E261 Natriumacetaat
Synthetisch Conserveermiddel tegen schimmels en bacteriën E262 Natriumdiacetaat
Synthetisch Conserveermiddel tegen bacteriën,stabilisator E263 Calciumacetaat
Synthetisch Conserveermiddel tegen bacteriën,stabilisator E264 Ammoniumacetaat
Natuurlijk Conserveermiddel tegen gisten, smaakstof E270 Melkzuur
Synthetisch Conserveermiddel tegen enkele soorten schimmels E280 Propionzuur
Synthetisch Conserveermiddel tegen 3 soorten schimmels E281 Natrium propionaat
Synthetisch Conserveermiddel tegen 3 soorten schimmels E282 Calcium propionaat
Synthetisch Conserveermiddel tegen schimmels E283 Kalium propionaat
Synthetisch Conserveermiddel E284 Boorzuur
Synthetisch Conserveermiddel E285 Natriumtetraboraat
Natuurlijk voorkomend gas Conserveermiddel, koelmiddel, “prik” in limonade E290 Koolzuurgas
Synthetisch/natuurlijk Voedingszuur E296 Appelzuur Kan GM zijn
Synthetisch Voedingszuur E297 Fumaarzuur

 

Heeft u opmerkingen, aanvullingen of verbeteringen? Klik hier!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2023  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact