menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Irish beef Club
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Productinformatie » Glossarium vlees » KELLY BRONZE KALKOEN

KELLY BRONZE KALKOEN

Geplaatst op: 19 mei 2017

Kalkoen Kelly Brons, Gastropedia
Kalkoen Kelly Bronze

De Kelly Bronze wordt gezien als de ultieme kalkoen voor bij het kerstdiner. De farms van de familie Kelly zijn allemaal gevestigd in Engeland, rond de plaats Danbury in Essex en ze gaan alleen voor “het beste van het beste”. Dit betekent zowel vooruit- als terugkijken in de wijze van het houden van de KellyBronze. Al meer dan 30 jaar hanteren Derek en Mollie Kelly samen met hun zoon Paul traditionele en natuurlijke productiemethodes voor het houden van kalkoenen. In eerste instantie waren deze kalkoenen puur bedoeld voor het kerstmaal, maar dit veranderde in de loop van de jaren. Nu zijn Kelly Bronzes het hele jaar beschikbaar.

De leefomstandigheden en de dieren zelf
  • Hun leefgebied bestaat uit weiland;
  • Ze worden geslacht op een volwassen leeftijd (minimaal 20 weken oud)
  • Voeding bestaat puur uit granen (min. 75%), maïs etc.;
  • De voeding is niet genetisch gemanipuleerd en vrij van onnodige antibiotica;
  • Te allen tijde beschikken de dieren over water, voer en beschutting;
  • Voor de Kelly Bronze wordt gebruik gemaakt van oude langzaam groeiende bronskleurige landrassen;
  • De dieren worden beter behandeld dan biologische kalkoenen!
 
De slachtmethode en de verpakking voor de Kelly Brons Kalkoen
  • De Kelly Bronze kalkoenen zijn droog geplukt zijn vrij van enige contaminaties;
  • Ze worden tenminste voor 7 dagen gerijpt in de koeling;
  • Kelly Bronze kalkoenen worden verpakt in een milieuvriendelijke verpakking;
Hieronder ziet u een paar foto’s van de  familie Kelly uit Engeland.
Gastropedia
Gastropedia
Gebraden kalkoen
Gebraden kalkoen

Gastropedia
Gastropedia
Gastropedia

Voor de kerstmarkt bestaat een traditie van oudsher dat de kalkoen van nature brons gevederd is. Toen in 1983 de tijd rijp was, lanceerde Familie Kelly de KellyBronze. Met toewijding aan het traditionele houderijsysteem – samen met het dierwelzijn en voedselveiligheid – brengen ze de KellyBronze tot de hoogste standaard die de houderij heden ten dage kent.Momenteel is KellyBronze absoluut marktleider in Engeland op het terrein van “traditional farm-fresh market”. KellyBronze worden samen met tientallen traditionele kalkoenhouders geproduceerd voor de speciale traditionele Engelse markt. De KellyBronze wordt verwerkt in een speciaal ingerichte verwerkingseenheid en vervolgens uitgeleverd aan kwaliteitsslagers, de betere restaurants en hotels en de beste cateringbedrijven.

Partners in Europa
Gasdtropedia

Vanwege het enorme succes van de KellyBronze in Engeland, is Paul Kelly op zoek gegaan naar partners voor gebieden in Europa waar de mensen en hun omgeving passen in de traditie van de KellyBronze. Die heeft hij uiteindelijk gevonden in Limburg, waar de rust, uitstraling en het glooiende landschap veel vergelijkingen heeft met Danbury in Essex en waar de mensen met hun Bourgondische levensstijl, de KellyBronze zeker waarderen. Samen met Henk en Annemie Coolen uit Heythuysen heeft hij een plan uitgestippeld om in alle rust de KellyBronze te introduceren in het Limburgse landschap. De kalkoenen zullen, in samenwerking met Limburgse traditionele boeren, in het rustieke Limburgse heuvellandschap uitgezet worden. In boomgaarden, bosjes en weilanden zal de KellyBronze zich kunnen ontwikkelen tot een ultiem stukje kalkoenspecialiteit dat voldoet aan de KellyBronze kwaliteitseisen.

2018 is het eerste jaar dat Limburgse boeren de KellyBronze kunnen leveren voor de kerst.

Kijk hier om uw kerstkalkoen te bestellen.

Kerstkalkoen, Gastropedia
Kerstkalkoen

Volgt deze link en u vindt een aantal klassieke gerechten met kalkoen. 

 De Kelly Bronze heeft een scala aan supporters, van Delia Smith tot Gordon Ramsay.

KellyBronze kerstkalkoen bereid door Paul Kelly

Jamie shows you how to make your Christmas dinner unforgettable with his fail-safe recipe for juicy and succulent turkey. From tips on stuffing and gravy preparation to cooking and resting your bird, Jamie has it covered in one easy to follow recipe.

Heeft u opmerkingen, aanvullingen of verbeteringen? Klik hier!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2021  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Irish beef Club
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact