Manon, foodie in hart en nieren met een lichte macaronverslaving. Op haar foodblog toont ze haar eigen recepten, schrijf ze over culinaire reizen en de lekkerste adresjes in Antwerpen, haar thuisstad waar ze gek op is. Macaron Manon? Hoe komt een mens daar nu op? Wel laten we zeggen dat ze echt verzot ben op deze Franse lekkernij. Dat het toevallig bij haar naam past, heeft het lot gekozen dat haar website http://macaronmanon.be/ heet.
Haar passie.
Alles begint bij haar enorme passie voor lekker eten en samen tafelen. Die passie kreeg ze mee van mijn grootvader. Hij groeide op op een boerderij en werkte jaren in een bakkerij als student. En ook al koos hij een andere weg in het professionele leven, zijn passie voor lekker eten bleef oneindig. Als kind reed ze mee heel België rond op zoek naar de beste ingrediënten. Daar haalden ze garnalen rechtstreeks van Oostende en pelden ze met de hand. Ze zag ook hoe fazanten echt nog geplukt werden in de garage voor het kerstfeest.
Manon is meer dan een foodblogger.
Ze werk al meer dan 8 jaar als culinair journalist / copywriter. Dat deed ik dus al voor ze al voor ze ging bloggen. Alles over haar werk kunt u vinden op: www.entre-pots.be |
De honger naar meer
Haar passie bleek onhoudbaar… ze bakte mijn eerste cake toen ik 5 was (weliswaar was het resultaat niet geweldig), kookte voor de familie op haar 12e en organiseerde heel wat etentjes voor haar medestudenten tijdens haar studies. Ze schreef haar thesis over de invloed van kookprogramma’s op genderbeleving en trok na de universiteit naar de koksschool. Ze wilde heel graag iets doen rond culinaire journalistiek en communicatie. Het werd een zoektocht van jaren. In 2014 startte ze met haar blog http://www.macaronmanon.be
Heeft u vragen aan Manon, u kunt haar gewoon even mailen. manon@macaronmanon.be