Op het bord laat SVH Meesterkok André van Doorn zien dat hij de Franse klassieke keuken beheerst. Zijn kookstijl is traditioneel, op een moderne manier uitgevoerd en altijd spannend. Hij kookt met respect voor de seizoenen en voor het product, dat hij herkenbaar op het bord laat schitteren. Duidelijke en contrasterende smaken, smaakvolle sauzen en een onderscheidende hedendaagse presentatie maken het culinaire plaatje af. In zijn keuken werken ze met verse hoogwaardige ingrediënten en producten, geleverd door de beste leveranciers. Andre werkte nog enkele maanden als hofkok voor Koningin Beatrix. In die hoedanigheid verzorgt hij onder meer de bruiloftslunch tijdens het huwelijk van Prins Willem-Alexander en Maxima.
André van Doorn is sinds 1985 SVH Meesterkok, is bestuurslid van Bocuse d’Or Nederland. Het restaurant heeft sinds 2003 een Michelinster.
Het restaurant is aangesloten bij culinair samenwerkingsverband Les Patrons Cuisiniers. https://www.lespatronscuisiniers.nl/
SIGNATUURGERECHTEN ANDRÉ VAN DOORN
Restaurant Kasteel Heemstede
Restaurant Kasteel Heemstede is gevestigd op de onderste verdieping van het in 2002 geheel restaureerde Kasteel Heemstede in Houten bij Utrecht. De oude gewelven, intieme ruimten en de ontspannen sfeer maken het tot een gewilde plek.
Geniet van de rust en de natuur van de historische buitenplaats met zijn fraai aangelegde tuinen en waar u op het beschutte en comfortabele terras aan de slotvijver de spechten hoort en de zwanen en andere watervogels voorbij ziet gaan.
Foto’s: Les Patrons Cuisiniers