Japanse worcester saus, Usutah so-su , de dunne variant van Japanse Worcester saus. In Japan hebben ze hun eigen variant op Worcestershire sauce en die noemen ze so-su. So-su is er in drie diktes: deze dunne (usutah so-su) een dikkere (chuno so-su) en een extra dikke variant (tonkatsu so-su). So-su wordt gemaakt door een mengsel […]
JOENSAI
‘Waterschild’: glibberige groente die gebruikt wordt als soepgarnituur.
KAKI
Oesters.
KAMABOKO
Viscake.
KAMPYO
Ingelegde pompoenstrips
KANI
Krab.
KANIPO
Gedroogde pompoenschilfers, in geweekt vorm gebruikt als garnering.
KAPPA
Komkommer.
KAREI
Tong (de vis).
KATSOEBOESJI
Gedroogde bonitov lokken (de bonito is een kleine tonijn) die dienen als basisingrediënt voor dashi.
KAZU-NO-KO
Haringkuit.
KI-SOBA
Beige boekweitnoedels.