Blauwvintonijn.
MAKI
Gerolde sushi.
MASSAGO
Eitjes van de vliegende vis.
MASU
Forel.
MATCHA (JAPANSE GROENE THEE)
MATCHA (JAPANSE GROENE THEE). Een Japanse thee waarvoor theestruiken een paar weken voor de pluk overspannen worden met meterslange zonneschermen waardoor ze extra chlorofyl aanmaken en de blaadjes dus extra groen, gezond en smaakvol worden. De blaadjes worden gedroogd en fijngemalen en je drinkt dus eerder een soort gemalen theeblaadjessoep dan een aftreksel zoals we […]
MATSOETAKE
Grote Japanse champignons.
MENRUI
Noedels.
MIKAN
Mandarijntjes op sap
MIRIN
Mirin is een essentieel onderdeel van de typische Japanse smaak, van de typische Japanse touch van een gerecht. Het wordt sinds mensenheugenis vervaardigd, zoals sake, maar met een veel lager alcoholpercentage. Tijdens de Edo-periode was het de traditie om mirin te drinken op het Japanse nieuwjaarsfeest (Shogatsu). Toen werden er kruiden in de mirin gedaan […]
MIRU-GAI
Paardenmossel.
MISO
Gefermenteerde pasta van sojabonen, tarwe of rijst en zout.
MISO-DASHI
Bouillon van miso.