Citroenblad
BEI TONG
Basilicum ( Anijsachtige)
BEITEUY YAI
Pandanblad (breed)
BERGAMOT
Het blaadje van de kaffir-limeboom. Bij ons bekend uit de Indonesische keuken onder de Maleise naam djeroek poeroet.
BERGCHAMPIGNONS
Kleine, crèmekleurige champignonsoort. Met gesloten hoed veel gebruikt in soepen.
BIESLOOK
Wordt zowel in gerechten gebruikt als ter garnering. Meestal later geoogst dan in Europa.
BLOEDCLAM
Populair schelpdier in de Thaise keuken; in onze streken echter niet vers te koop. Kan vervangen worden door de gewone clam (Mercenaria mercenaria).
BONEN
Veelgebruikte varianten van kousenband en sperziebonen.
CELLOFAANNOEDELS
Dunne noedels die na het koken transparant worden. Ook wel ‘glasnoedels’ genoemd. Worden gemaakt van mungboontjes.
CHEE JOE DAM
Donkere Thaise sojasaus, zoeter en sterker dan gewone sojasaus en van meer invloed op de kleur van het gerecht.
CHEE JOE KAO
Lichte en veelgebruikte Thaise sojasaus; verkleurt gerechten amper.
CHILIPEPER
In de Thaise keuken worden chilipepers van velerlei vorm en kleur gebruikt, in smaak uiteenlopend van brandend heet tot mild en aromatisch.