Bordalou is een specialiteit uit Parijs; een bodem van luxe koekjesdeeg, gevuld met een smeuige frangipanne vuling met extra veel amandelbroyage. De koekjesbodem is naar recept van Wittamer en de vulling naar recept van Debailleul, ode aan de twee patrons waar Dirk Peeters van Didess de bakkersstiel geleerd heeft.
Bordalou gebak is een klassieker uit de patisserie; een traditioneel koekjesdeeg, gevuld met een smeuïge frangipane vulling en afgewerkt met fruit. Gemaakt van echte boter, scharreleieren en fijn gemalen amandelen. De basis is geschikt om naar eigen smaak te vullen.
U kunt u eigen smaak, opmaak dus identiteit aan toe voegen.
Heeft u minder tijd, geen ruimte of kunt u niet de juiste mensen vinden om dit zelf te maken. Dan kunt u ook kiezen uit de Bordalou gebakjes met Rijst, Peer, Rood Fruit, Appel of Perzik kant en klaar verkijgbaar bij Didess. Wel nog even afbakken voor een ovenvers dessert. Voor een mooie glans kunt u de taartjes abricoteren.
Hoe maak je een fruittaartje met bordalou basis.
Maak met de bordalou basis een fruitaartje met gebakken fruit. Bijvoorbeeld : appel rum rozijn, vijgen met noten, appel met rabarber, banaan met caramel
BEREIDINGSADVIES
- Verwarm uw oven voor op 170°C.
- Plaats de taartjes met voldoende tussenafstand op de bakplaat. 3. Afbakken op 170°C, ontdooid ongeveer 40 minuten, diepgevroren ongeveer 50 minuten, afhankelijk van uw type oven.
- Laat het gebakje volledig afkoelen om goed te kunnen ontvormen. Afkoelen op kamertemperatuur.