De beste eierpasta is de pasta die u zelf maakt, met hard werken en inspanning. deskundigen zeggen dat je in goede eigengemaakte deegwaar de liefde kunt proeven die een kok erin legt. Met een beetje oefening en ervaring kunt u verse eierpasta thuis maken en hem in elke vorm die u kunt bedenken. Wees niet bang om uw eigen vorm uit te vinden en er een willekeurige naam aan te geven die u leuk vindt.
Hebt u geen tijd of niet de behoefte om zelf eierenpasta te maken, dan kunt u tegenwoordig overal te wereld in winkels verse en zeer goede pasta krijgen. De gedroogde fabriekspasta is redelijk, maar eigenlijk iets heel anders. Dan is de saus die erbij wordt geserveerd die het gerecht maakt, dan de deegwaar zelf. Eigengemaakte eierpasta kan ook zonder nadelige gevolgen worden gedroogd. En enkele maanden worden bewaard. Maar denk eraan dan deze deegwaar in gedroogde vorm langer moet koken dan verse.
Zoals elke deegwaar, kan ook eierpasta worden opgediend met elke saus waar u van houdt. Maar omdat deze soort ook een duidelijk eigen smaak heeft, is het niet gebruikelijk om hem aan te maken met pittige sausen met veel knoflook of Spaande pepers erin. Vleessauzen daartegen ‘hechten’ goed op eierpasta en maken r een rijk en voedzaam gerecht van. Vers gemaakte eierpasta moet heel buigzaam en een beetje acht zijn, gedroogd wordt hij bros en moet voorzichtig worden behandeld.
Als er eieren in het deeg worden gebruikt, moet de speciale pasta aan aanvullende eisen voldoen. Eierpasta mag uitsluitend worden geproduceerd met griesmeel en hele kippeneieren , zonder schaal, voor een totaal gewicht van niet minder dan tweehonderd gram ei (wat overeenkomt met ongeveer vier eieren) per kilogram griesmeel. De eieren kunnen worden vervangen door een overeenkomstige hoeveelheid vloeibaar eiproduct dat uitsluitend is vervaardigd met hele kippeneieren, dat voldoet aan de eisen die zijn vastgelegd in het wetsbesluit 4 februari 1993, nr. 65. Deze pasta mag alleen te koop worden aangeboden onder de naam eierpasta.
Pasta kleuren.
Eierpasta kan in en verscheidenheid aan kleuren worden gemaakt. Doe een handvol gehakte tuinkruiden bij het mengsel van ei en bloem en u krijg een fraai gele deegwaar met groene stippeltjes, die zicht heerlijk laat smaken. U kunt een beetje tomaat aan het mengsel toevoegen voor een oranje/rode soort. Biet als uw kleur roze is, saffraan voor een nog dieper geel, zwart met sepia inkt, bruin met bittere cacao en spinazie voor groene deegwaar.
Op deze link vindt u de regels hoe je het beste pasta kan koken.