Er zijn verhalen bekend dat in de eerste eeuwen van onze jaartelling de Grieken vlees, groenten en kruiden vermengden en verpakte in deeg gemaakt van tarwebloem. Later waren het de Romeinen, die toch al meesters waren in het maken van pastadegen. Het zogenaamde hartig fonceer (zand)deeg verfijnden. Britten beweren dat de Romeinen in de eerste eeuw na Christus de zogenaamde ‘pies’ in Zuid-Engeland introduceerden.
Weer later keken de Fransen de kunst af bij de Italianen. En ontwikkelden met hun meesterlijke culinaire kennis de meest uiteenlopende vullingen voor paté en croute. Paté en croutes met vis, groenten, wild. Alle soorten vlees of combinaties van diverse vullingsoorten werden het ambachtelijke visitekaartje van de Franse charcuterie. Door wat bekend is uit de literatuur van de Middeleeuwen, Renaissance en Rococo werden paté en croutes als ware kunstwerken bereid door Franse topcharcutiers. Om zo hun meesterlijke vakmanschap te tonen aan het volk, collega’s en concurrenten.
Zo maakt u zelf kalfspaté en croûte met Paul van Trigt.
Er zijn verhalen bekend dat in de eerste eeuwen van onze jaartelling de Grieken vlees, groenten en kruiden vermengden en gevormde in deeg. Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige laat zien hoe je Paté en Croûte bereidt. En fornuis Arjan Buwalda van het Dutch BBQ Team laat zien hoe je dit op de Grill Guru deze terrine bakt.