De Napolitaanse pizzaregels zijn erg strikt. Het is natuurlijk erg mooi dat de Italianen, en de Napolitanen in het bijzonder, zich zo inzetten voor het behoud van hun pizzatradities. De wetgeving over klassiek is erg streng Zie link over de history van de pizza
Ingrediënten Napolitaans pizzadeeg: Water, fijn zeezout, gist, bloem type ’00’.
De klassieke manier van Napolitaans pizzadeeg maken, is door met de hand de ingrediënten te mengen en te kneden. Van oudsher werd dat door de pizzabakkers gedaan in een houten kneedbak. Als je pizzadeeg is gekneed, moet het daarna rijzen. De Napolitaanse regels schrijven voor dat het rijzen in 2 fases gebeurt. Na het kneden van het deeg laat je het eerst 2 uur rusten op kamertemperatuur (bij voorkeur 25 graden Celsius). Na het rijzen kan je de deegbolletjes verwerken tot pizza’s. Dat mag volgens de Napolitaanse regels uitsluitend met de hand gebeuren.
Online Pizza Cursus
Wil je pizza’s bakken als een Italiaanse pizzaiolo? Wil je een constante en hoge kwaliteit? Dan zit je hier goed! In deze online cursus gaat de beste pizzabakker van Nederland, Simon Giaccotto, het jou haarfijn uitleggen. Ook gaat hij het duidelijk demonstreren. Mocht je nog vragen hebben, kun je die altijd aan ons stellen.
Je leert het pizzadeeg en bakproces veel beter beheersen, waardoor jouw pizzas voortaan beter en constanter zijn. We vinden het vooral belangrijk dat je de pizzabodem goed onder controle krijgt. Ook leert Simon je alles over ovens, gist, saus en toppings. Dit doet hij door informatieve theorievideo’s en duidelijke praktijkvideo’s. Je krijgt van ons 2 gratis proeflessen!