
Tim Raue werd geboren in 1974 in Berlijn. Na zijn opleiding tot chef-kok deed hij zijn eerste ervaring op bij restaurant Quadriga in hotel Brandenburger Hof. Ook werkte hij bij restaurants Bamberger Reiter en Schloss Glienicke. In 1997 werd Raue voor het eerst chef-kok van een restaurant: restaurant Rosenbaum.
In 1998 werd hij chef-kok in restaurant Kaiserstuben in Berlijn en werd hij tot “Newcomer of the Year” door het gourmettijdschrift Der Feinschmecker benoemd. Slechts een jaar later nam hij een baan aan als chef-kok en algemeen directeur bij het restaurant E.T.A. Hoffmann bij Riehmers Hofgarten Hotel. Gedurende deze periode ontving hij onder andere de Berliner Meisterkoch (Berlin Master Chef). In 2003 werd hij executive chef en global culinary advisor bij hotel Swissotel Berlin, waar hij ook chef-kok was van Restaurant 44. In 2005 werd hij in de gastronomiegids van GaultMilliau gekroond tot “Newcomer of the Year” en zijn restaurant werd opgenomen in de lijst van de “80 hottest tables in the world” door Condé Nast Traveler. Zijn hoogtepunt tot nu toe was echter de erkenning van de eerste Michelinster in 2007. Ook kreeg hij 18 punten in de gids van GaultMillau en hij werd in dezelfde gids tot “Chef of the Year” gekroond.
Van 2008 tot 2010 was Raue culinair directeur van Adlon Holding GmbH en slechts vijf maanden na de opening van het restaurant ontving hij een Michelinster en 18 punten in de gids van GaultMillau. In november 2009 werd hij genomineerd voor een tweede Michelinster. Sinds juli 2010 werkt Raue samen met zijn zakenpartner Marie-Anne als zelfstandige. Slechts twee maanden na de opening van zijn eigen restaurant, restaurant Tim Raue, kreeg hij een Michelinster en in november 2011 kreeg hij 19 punten in de gids van GaultMillau. In november 2012 werd zowel Adlon Holding GmbH en zijn eigen restaurant bekroond met twee Michelinsterren.
Tim Raue gastchef in Rijks restaurant
Restaurant Tim Raue is gelegen in de Rudi-Dutschke-Straße 26 in 10969 Berlijn. Het restaurant is geopend van dinsdag tot zaterdag en serveert lunch van 12:00 tot 13:00 uur. Het restaurant sluit om 15:00 uur en opent voor het diner van 19:00 tot 21:00 uur. Het restaurant sluit om middernacht. Reserveringen kunnen telefonisch worden gemaakt op +49 3025937930 of online op www.tim-raue.com.
Fotos;