
Tongfile olijfolie en mediterrane smaken
Dit eigentijdse Catalaanse restaurant is in de voorloper van een ‘gastro-botanische’ onderzoeksproject dat wordt catalogiseren zeldzame wilde soorten met het oog op de herinvoering van hen in ons voedsel-systemen. Een maaltijd in een eetruimte met glazen wanden is tegelijk geruststellend en toch gastronomisch uitdagend – maar de Roca broers ‘El Celler heeft nooit zijn nederige wortels vergeten, ze serveren heerlijke gerechten met een gevoel van familiale warmte. El Celler de Can Roca is een Catalaans restaurant gelegen in Gerona. Het restaurant staat in de traditie van de Catalaanse gastronomie, maar is daar een zeer actuele versie van.
Het restaurant biedt plaats aan een 45-tal bezoekers. Het wordt uitgebaat door de drie broers Roca. De oudste Joan Roca is de chef kok, de middelste Josep is de sommelier en de jongste Jordi staat in voor de desserts. Het restaurant heeft sinds 2009 drie Michelinsterren.
- Anarchie is een complex dessert – een combinatie van acht elementen en een veelvoud van de ingrediënten
- St. George’s Mushroom Bonbon & St. George’s Mushroom Brioche
- Houtskool gegrilde garnalen
- St. George’s Champignons Omelet
- Koningsgarnaal met sap van zeewier, zeewater schuim en biscuit van plankton
- Joan Roca’s lamsvlees
- Kalfsvlees met morieljes
- Gerookte haring Caviar Omelette
- Witte asperges en truffel Viennetta
TEKST EN FOTO’S:El Celler de Can Roca