
BRESSE KIP MET ROOM
Georges Blanc werd geboren in Bourg-en-Bresse 2 januari 1943. Na de middelbare school ging hij de Hotelschool Thono-les-Bains. In 1965, na zijn militaire dienst ging hij de keuken in verschillende functies bij diverse bedrijven. Vervolgens ging beginnen in het familiebedrijf en werkte samen met zijn moeder in de keuken. Zijn familie vestigde zich in Vonnas en zijn herbergiers sinds 1872. Georges Blanc kreeg voor zijn verdienste in Parijs in 1976 “Meilleur Ouvrier de France ‘.
In 1981 krijg hij toekenning van de derde Michelin-ster. Gault Millau bekroond met hem ook de felbegeerde titel van ‘Chef van het Jaar “. Tevens bestede Georges Blanc een deel van zijn vrije tijd om te schrijven. Hij is een fanatieke kok maar ook een zakelijk leider, een wijs manager en met een goede drang om permanent aanwezig te zijn in Vonnas.
En de directe eis van zijn 250 medewerkers om niet te snel tevreden te zijn met de kwaliteit in het restaurant wat gelegen in een van de mooiste grotten in de wereld. Georges Blanc is ook de man om een hele regio, waarvan hij één van de meest trouwe ambassadeur werd.
Sinds 1986 is hij voorzitter van de Interprofessionele Comité van de Bresse kip, het enige product in zijn soort. Hij is een toegewijde speler in de verdediging en bevordering van de kwaliteit van de producten in Frankrijk, maar ook in het buitenland als onderdeel van de vele missies die hij onderneemt namens zijn restaurant, regio en land.
Georges Blanc bereid Bresse kip op zijn klassieke beroemde manier.
SIGNATUURGERECHTEN GEORGES BLANC
- Asperges Chartreuse met spinkrab en kaviaar
- KREEF ECLATÉ EN GELE WIJN
- BLANC DE BRESSE KIP GEVULD DIJ
- DUIF MET BITTERZOETE, GOUDEN APPELS , CANTHARELLEN EN ARTISJOKKEN
- WALNUT ST. JACQUES GEMASKEERD MET EEN FIJNE PUREE TRUFFEL OP EEN PREI FONDUE
- LASANGE VAN DUIF EN KREEFT
- KALFSVLEES STOOFPOT, AARDAPPEL GEVULD MET ZWEZERIK EN DE VOET KALF
- CHOCOLADE DESSERT
GEORGES BLANC
01540 VONNAS
Par tél: +33 4 74 50 90 90
Par fax: +33 4 74 50 08 80
Par mail: blanc@relaischateaux.com of reservation@georgesblanc.com
Foto’s: https://www.academiedugout.fr & http://www.georgesblanc.com/