
Dry-Aged Duclair-eend geroosterd met kool en peer
Daniel Humm is in 1976 geboren in Zürich, Zwitserland. Hij is chef kok van Eleven Madison Park. Het restaurant heeft sinds 2014 drie Michelinsterren, is sinds 2013 het beste restaurant van de Verenigde Staten volgens World’s 50 Best Restaurants en sinds 2017 staat het bovenaan de wereldranglijst. Tevens heeft het 4 sterren in de New York Times gekregen. Daniel Humm heeft gewerkt bij sterrenrestaurants in Montreux en San Francisco. Sinds 11 november 2011, oftewel 11-11-11, is hij samen met Will Guidara eigenaar van het restaurant. Samen zijn ze een echte eenheid: Daniel is het hoofd van de keuken en Will van de bediening. Het was ook de dag dat ze hun derde Michelinster kregen.
Gérard Rabaey is zijn mentor. Hij heeft zes jaar voor hem gewerkt in Le Pont de Brent in Zwitserland. Daniel is enorm geïnspireerd geraakt door zijn geroosterde eend. Twintig jaar geleden had elk Michelin driesterrenrestaurant in Europa een hele geroosterde eend voor twee personen op het menu staan. Als hij helemaal naar de top wilde gaan, wist Daniel dat ik mijn eigen versie moest hebben.
Daniel: Een van de mooiste momenten in mijn carrière was toen Rabaey naar het restaurant kwam en ik hem mijn eend serveerde. Hij had tranen in zijn ogen omdat hij zo ontroerd was.
- Foie-Gras met gemarineerde pompoen
- Sint-jakobsschelpen Brood-Boter-Bouillon
- Heilbot met variaties van rapen.
Fotos: Evan Sung
Eleven Madison Park is een modern Amerikaans restaurant in New York City aan Madison Square Park. Het restaurant wordt gerund door chef Daniel Humm en restaurateur Will Guidara. Ze serveren een seizoensgebonden degustatiemenu dat geïnspireerd is door de lokale cultuur, geschiedenis en ingrediënten. Een maaltijd bij hun bestaat uit 8-10 gangen en beschikt over gemeenschappelijke elementen om de ervaring te verbeteren. |
Wortel tartaar van Daniel Humm
https://www.youtube.com/watch?v=UtUzhKWMXWY
Hij heeft in de loop van de jaren een groot aantal prijzen ontvangen, waaronder de James Beard Foundation Award voor outstanding chef en de James Beard Foundation Award voor beste chef: New York City. Ook heeft hij een groot aantal nominaties ontvangen voor onder andere de James Beard Foundation Award voor rising star chef en de James Beard Foundation Award voor Amerikaanse keuken.
Eleven Madison Park is zeven dagen per week geopend.
Lunch : vrijdag-zondag, middag-12: 00 uur
Diner : maandag-woensdag, 17:30 – 22:00 uur en donderdag-zondag, 17:30 – 22:30 uur