Het restaurant is stijlvol eigentijds ingericht, warm en toegankelijk. Hier geniet u van de smaakvolle gerechten van de signatuurgerechten van Eric Swaghoven. Vanaf 1998 is het bedrijf in handen van Marcel en Eric. Dat de broers het heerlijk vinden om gasten te verwennen en dat ze veel plezier hebben in hun werk is te merken. Hier een lach, daar een kwinkslag en dat ziet u ook op uw bord terug, want op het Valuasbord schijnt altijd de zon. Eric omschrijft zijn kookstijl als modern Frans met internationale accenten en hij verwierf er in 2005 een Michelinster mee.
3-10-2018 Marcel Swaghoven heeft zijn werk in het restaurant na 24 jaar neergelegd, om zich volledig op de wijnhandel te storten. www.winecompanions.nl |
KEUKEN
De keuken van restaurant Valuas is het kloppende hart van het bedrijf en het domein van SVH Meesterkok Eric Swaghoven. Eric heeft er plezier in om zijn gasten te verwennen met de heerlijkste gerechten, waarin hij altijd ingrediënten uit het seizoen verwerkt. En natuurlijk tovert hij graag Limburgse streekproducten op uw bord. Zijn gevoel voor humor vindt u terug in een enkel bijzonder accent in zijn gerechten, die altijd lekker op smaak zijn. Eric besteedt veel aandacht aan de presentatie van zijn gerechten, een mooi opgemaakt bord draagt immers ook bij aan de Valuas-beleving.
Valuas is een echt familiebedrijf met een rijke geschiedenis.
Veel ontwikkelingen en veranderingen, mooie momenten waar met trots op terugkijken. Een bedrijf dat steeds in beweging was en is, zeker ook naar de toekomst toe. Aanvankelijk begon Marcel als chef in de keuken en Eric in de bediening, maar al snel bleek dat die rollen hun niet lagen. Vanaf dat moment werd Marcel de maître-sommelier en Eric de chef-kok. De broers zouden nu nooit meer anders willen. “Wat wij doen is een levenswijze”, zo zeggen zij over het voeren van het familiebedrijf. Dat is een wereld vol beleving en gastronomie. In 2005 werden zij bekroond met een Michelin ster voor het restaurant en in 2006 Bib Gourmand voor onze Brasserie. Tevens is er een heuse eigen krokettenlijn, wijnbedrijf en catering.
Hotel – restaurant – brasserie Valuas
Familie Swaghoven
St. Urbanusweg 11
5914 CA Venlo
OPENINGSTIJDEN RESTAURANT
Dinsdag t/m vrijdag van 12.00 tot 14.30 u. en van 18.00 tot 21.30 u.
Zaterdag van 18.00 tot 21.30 u.
RESERVEREN
Reserveren kan telefonisch via +31 77 3541141
of via mail op valuas@home.nl