
Gebakken St-Jacobsnoot en venkel, béarnaise met wortel en tomaten
Eind september (2016) heeft de Brugse topchef Geert Van Hecke een punt gezet achter zijn toprestaurant De Karmeliet in de Brugse Langestraat. Precies 33 jaar terug (1983) werd de zaak opgestart, het werd zijn levenswerk. De minzame Van Hecke mag prat gaan op een toploopbaan, met twintig jaar erkenning in de vorm van drie sterren.
Fysische ongemakjes van orthopedische aard, hebben Van Hecke doen besluiten om een put te zetten achter de belastende opdracht. Tot spijt van de hele culinaire wereld en van zijn schare vaste klanten. Hierbij nog een aantal van zijn mooi gerechten.
- Gebakken langoustine en ganzenlever, gemarineerde aubergine en een infusie van algen met citroengras
- Gemarineerde tonijn, tartaar met koriander en de jus van schaaldieren, crème van zee-egel
- Ananasijs, citroen, banaan, kokos, mango
- Risotto met burrata, roze ui uit Roscoff en zwarte truffel uit Richerenches
- Jonge duif uit de Dombes, rode rijst uit de Camargue met roze ui en witloof, broodje van de gekonfijte boutjes met morteau
- Gebakken langoustine en ganzenlever, gemarineerde aubergine en een infusie van algen met citroengras
Foto’s: http://www.hofvaneten.be/