Massimo Bottura opende restaurant Osteria Francescana*** in zijn woonplaats Modena in 1995. Osteria Francescana blijft Italië’s rijke gastronomische erfgoed, ingrediënten en culinaire tradities trouw. Herdefiniëren met het voordeel van kritische afstand, tot de moderne kooktechnieken en een constante verlangen om te dat de Italiaanse keuken evolueert. Restaurant Osteria Francescana is langzaam en gestaag door de jaren heen bekroond met Michelin-sterren . Na ontvangst van de eerste en tweede Michelin-ster(ren), respectievelijk in 2002 en 2006.
Het restaurant behoorde tot ‘s werelds 50 Best Restaurants in de lijst van 2009. Tegenwoordig wordt restaurant Osteria Francescana beschouwd als het beste restaurant in Italië en één van de meest invloedrijke in de wereld. Restaurant Osteria Francescana werd in 2012 bekroond met een derde Michelin-ster en werd bekroond met de nummer 1 positie op de World’s lijst van 50 Beste Restaurants in 2016. En in 2018 is dit restaurant wederom uitgeroepen tot nummer ! van de wereld.
“Koken is een oproep om op te treden. zegt ” Massimo Bottura
Grenzeloos energiek, Massimo Bottura heeft zijn stem laten, zowel in als buiten de keuken. Hij is een spreker, schrijver en charismatische leider. Onlangs heeft Massimo Bottura laten onderzoeken naar de rol van de hedendaagse chef-kok, waarin wordt opgeroepen tot de sociale verantwoordelijkheid van de culinaire gemeenschap en het probleem van voedselverspilling. Tijdens de Expo 2015, organiseerde de chef-kok een project om het probleem van voedselverspilling en honger te pakken in onze steden. Tijdens Expo waren meer dan zestig chef-koks uit de hele wereld bij hem op Refettorio Ambrosiano om te koken voor daklozen en zo aandacht te vragen voor dit probleem.
Op 6 februari 2017 Massimo Bottura ontving een eredoctoraat in Business aan de Universiteit van Bologna. Dean Francesco Ubertini verklaarde: “het werk Massimo Bottura’s verspreidt over het gebied van ondernemerschap, onderwijs en techniek en vertegenwoordigt een deugdzaam voorbeeld van de promotie van de Italiaanse cultuur en Made in Italy.” Dit was de eerste Laurea honoris causa toegekend aan een chef-kok in de geschiedenis van de universiteit.
Osteria Francescana*** is op zondag en maandag gesloten. Reserveringen minimaal 3 maanden vooraf.
Osteria Francescana, Via Stella 22 Modena, Italy.
Office : info@francescana.it
Foto’s: PaoloTerzi