SVH Meesterkok Soenil Bahadoer, tweesterrenchef van De Lindehof in Nuenen , geboren in Suriname, komt uit een traditioneel Hindoestaans gezin. Het gezamenlijk maaltijden bereiden is de belangrijkste activiteit van de dag. Het enthousiasme voor koken is daar ook ontstaan. Op de koksschool sprong Soenil er al snel uit. Recepten interpreteerde hij op zijn eigen wijze. Creativiteit in combinatie met een gedegen basiskennis vormden Soenil’s bagage voor een toekomst als kok.
Als Hindoestaanse jongen weet Soenil hoe moeilijk het is om kansen te krijgen. Daarom vindt hij het belangrijk om ook allochtone jongeren een stageplek te bieden. Bahadoer is de eerste SVH Meesterkok met een Surinaamse achtergrond en de eerste Nederlander met een Nederlandse én een Belgische Meestertitel. Sinds 2006 is Soenil Bahadoer lid van Les Patrons Cuisiniers.
Daarbij eist hij het maximale van iedereen. Zijn enorme gedrevenheid wil hij ook bij zijn medewerkers zien. Zonder passie en inzet hebben ze bij De Lindehof niets te zoeken.
Gault&Millau Nederland Chef of the Year 2020
SVH meesterkok Soenil Bahadoer bereidt kreeft in de stoomoven met o.a. kousenband, mango, gepofte rijst, pinda crème. En dat allemaal in de kookstudio van Van Essen exclusieve keukens. Abonneer je op Gastropedia TV of houd onze website Gastropedia.nl in de gaten voor meer culinaire video’s.
Soenil Bahadoer maakt een geraffineerd gerecht rond gerookte paling met bietsoorten, massala en dahl.
Verhalen en recepten uit de keuken van De LindehofIn de keuken van Soenil Bahadoer komen Oost en West samen. In zijn tweesterrenrestaurant De Lindehof in het Brabantse Nuenen verrast hij de smaakpapillen van zijn gasten. Kosmopolitische gastronomie verrijkt Soenil met Surinaams- Indiase ingrediënten en smaken en het resultaat is oog- en tongstrelend. Op zijn borden vindt een volmaakte samensmelting plaats van Surinaams streetfood en haute cuisine. Soenil Bahadoer is als culinaire jazz-rock. Met ruim vijftig recepten vertelt de Spicy Chef het verhaal over zijn Surinaams-Indiase afkomst en de rol van eten binnen zijn familie: de lekkerste snacks, zoals een brioche met bakkeljauw en compote van gebrande tomaten, en gerechten als sukade-rendang met gemberbier-ijs, of het familierecept voor Surinaamse bami. De gerechten zijn maakbaar, uitdagend en verrassend en vormen zo een mooie afspiegeling van Soenils nieuwe Surinaams-Indiase keuken. ‘Knap en tegelijkertijd leuk en vooral lekker hoe Soenil Bahadoer zijn energie en opgewektheid in zijn gerechten kan vertalen. Als geen ander integreert hij specerijen, kruiden en ingrediënten tot een harmonieus en uniek geheel. Soenil Bahadoer is meer dan ooit een van de bepalende figuren aan de top van de gastronomie in Nederland.’ — jury Gault&Millau Awards 2020, die Soenil verkoos tot Chef van het Jaar 2020 ‘Soenil Bahadoer is een van De Groten in Nederland.’ — culinair journalist Joël Broekaert in NRC Handelsblad |
RESTAURANT DE LINDEHOF
BEEKSTRAAT 1
5671 CS NUENEN
T +31 (0)40 283 73 36
Website: http://www.restaurant-delindehof.nl
E-mail: INFO@RESTAURANT-DELINDEHOF.NL