Soms vinden twee werelden elkaar op een manier die voelt als pure magie. Zo ging het ook met Heyde Hoeve Duroc varkensvlees en de stoofpan van Skottsberg. Het was liefde op het eerste gezicht. Frans Bon, meestergriller van het Dutch BBQ Team, wist meteen wat hem te doen stond. Met een stuk prachtig gemarmerd Duroc […]
FOELIE (Myristica fragrans)
Foelie (Myristica fragrans) is een specerij dat net zoals nootmuskaat van de muscaatboom komt. De muscaatboom produceert meerdere malen per jaar vruchten die ongeveer de grootte van een abrikoos hebben. Het zaad dat in deze vruchten zit is de nootmuskaat. En om het zaad heen zit een vliesachtige omhulsel waarvan het specerij foelie wordt gemaakt. […]
STOVEN (étuver).
Vis, kleine stukjes vlees, vruchten en waterrijke groenten als courgette, komkommer, aubergine, tomaten en champignons zijn geschikt. Om op het fornuis of in de oven te worden gestoofd. Vaak wordt deze techniek gebruikt voor ingrediënten die ongeschikt zijn voor andere bereidingswijzen. Het doel van stoven is het garen en zachter maken van producten die door […]
