Suiker of sacharose is een zoete stof, die van nature voorkomt in voedingsmiddelen zoals in fruit, maïs, suikerriet en suikerbiet. Suiker uit suikerriet en suikerbiet wordt ook wel kristalsuiker genoemd. Suiker behoort tot de koolhydraten. Suiker levert wel energie (calorieën), maar voorziet je lichaam niet van de nodige vitamines, mineralen en vezels. Het drinken van […]
Suiker op het Etiket
Suiker zit in veel producten. Het kan er van nature in zitten, zoals in fruit, of het wordt aan producten toegevoegd. Dat kan in de vorm van kristalsuiker, maar ook bijvoorbeeld als stroop, honing of geconcentreerd (vruchten)sap. Op het etiket kun je zien welke en hoeveel suikers er in een product zitten. Suikers zitten dus […]
Suikerspin het verhaal
Het verhaal van de suikerspin begint in de 19e eeuw, een tijd van ontdekkingen en innovaties. Het suikergoed, dat we vandaag de dag kennen als suikerspin. Het bestaat uit dunne, luchtige draadjes gesmolten suiker die snel stollen en een wolkachtige textuur krijgen. Hoewel de oorsprong van de suikerspin enigszins onduidelijk is, lijkt het idee ervan […]