Voor de beignets de Frasies die men een stevige aardbeien (met kroontje) besprenkeld met Kirschwasser, gedrenkt in banketbakkersroom met een door midden gesneden vanillestokje. Door beslag gehaald en gefrituurd, bestoven met poedersuiker. Variaties (sappig fruit): bramen, kersen, sinaasappel. Op deze link vindt u nog meer dan 300 klassiek dessert en ijs gerechten. Hierbij […]
NEDERLANDSE VANILLE
Koppert Cress heeft een exclusieve collectie van Nederlandse premium kwaliteit Planifolia-vanille gelanceerd; een orchideeënsoort die pas na drie jaar peulen voortbrengt. Chefs en banketbakkers geven de voorkeur aan vanille vanwege zijn perfecte smaak, die uitstekend samengaat met diverse andere ingrediënten. Met het nieuwe assortiment Planifolia Green, Planifolia Black en Planifolia Red openen zich talloze nieuwe […]
VANILLE
Vanille is de bijna rijpe, slanke doosvrucht van de orchidee Vanilla planifolia. Gedroogd werd deze vrucht vroeger alleen gebruikt om de smaak van cacao te verbeteren. Pas later werden andere toe-passingen gevonden. Het woord vanille komt van het Spaanse vainilla, dat ‘kokertje’ of ‘peultje’ betekent. Sinds 1840 is er sprake van een echte vanille-cultuur. De […]
