Salami is inmiddels over de -gehele wereld een begrip geworden. Het product is van Italiaanse oorsprong. Vroeger werd het bereid van ezel- of muildiervlees, maar tegenwoordig bestaat het uit een mengsel van paardenvlees, rundvlees, varkensvlees en spek. Op smaak gebracht met ui en knoflook en een aantal kruiden. Omdat salami, zoals zoveel traditionele harde worstsoorten […]
SLACHTHUIS
Omschrijving: In het slachthuis worden de dieren uit de vleesindustrie geslacht. Meestal komen ze van de mesterij. Slachten gaat in verschillende stappen: Eerste keuring, bedwelmen en doden, ontharen, uitslachten en tweede keuring. Er zijn in Nederland slachthuizen voor koeien, varkens, kippen en schapen. Eerste keuring, bedwelmen en dodenBij aankomst in het slachthuis worden de slachtdieren […]
ZUIGLAM
Een zuiglam is een lam dat nog onder de moeder loopt. Over het algemeen worden zuiglammetjes binnen 4 maanden geslacht. In Frankrijk worden de lammetjes heel jong geslacht, met een leeftijd van 4 tot 6 weken. Zuiglam heeft een unieke smaak. Het vlees is bijna melkachtig en ontzettend romig, een uniek karakter binnen het lamsvlees. […]
