Deze veelzijdige toppings zijn perfect voor oesters, groenten en gegrild vlees. Zoals je in de video’s zult zien, valt de appel niet ver van de boom; deze twee jonge talenten volgen moeiteloos in de voetsporen van hun vaders. Bereid je voor op een culinaire reis waarin elke smaakexplosie een verhaal vertelt van vakmanschap en passie. […]
Gemarineerde Tandoori Zalm – Mosterdkaviaar – Tom Peeters
Café-restaurant Bon is al bijna 100 jaar een baken van gastvrijheid en vrolijkheid. Onder leiding van de vierde generatie, Vincent Bon, biedt deze locatie met een groot terras aan de Proostdijersluis, een authentiek bargedeelte en een eigentijdse serre een warme en uitnodigende sfeer. Chef-kok Tom Peeters kookt hier al jaren prachtige gerechten voor een goede […]
HISTORIE VAN GRAVAD LAX
Gravad lax, ook wel gravlax genoemd, is een iconisch gerecht uit Scandinavië dat bestaat uit gemarineerde, rauwe zalm. Dit delicate gerecht wordt vooral in de Scandinavische landen geserveerd als aperitiefhapje, maar heeft ook zijn weg gevonden naar andere keukens, waaronder die van Nederland, waar het vaak als voorgerecht of op een frisse salade wordt geserveerd. […]
ZALM, ATLANTISCHE (Salmo salar).
Maximale lengte 1,5 m (komt overeen met 40 kg). Rug blauwgroen, zilverkleurige flanken, witte buik. Lichaam met zeer verspreide donkere vlekken, de meeste boven de zijlijn. Bovenkaak reikt niet of nauwelijks voorbij de achterrand van de ogen. Staartwortel slank. Volwassen exemplaren in zee leven niet in scholen en trekken over grote afstanden. Ze verblijven in […]
ZALM-FOREL EITJES
De eieren van deze twee soorten zijn hoofdzakelijk afkomstig van dieren uit kweek. Ze worden gezouten en komen in gepasteuriseerde bokaaltjes op de markt. Noorwegen en Schotland zijn de grootste producenten van zalm, terwijl Frankrijk en Denemarken de grootste producenten van foreleieren. Ook MSC-gecertificeerde eieren van Pacifische wilde zalm zijn op de Europese markt te […]