Tijdens tafeltoespraken kunnen spiekbriefjes prima diensten bewijzen. Wel moet de spreker er zo weinig mogelijk op kijken om de spontaniteit niet verloren te laten gaan.
SPOOM
Benaming voor een pauzedrank tussen de gerechten, op basis van suiker of suikersiroop, citroensap, muskaatdruiven en opgeslagen eiwit.
STIRR
Roerstokje.
STOKBROOD SNIJPLANK
Deze stokbroodplank is gemaakt voor het snijden en serveren van stokbrood. De groeven helpen je het stokbrood veilig en gemakkelijk in goede stukjes te snijden. Een zeer decoratief accessoire dat in elke keuken of eetkamer past. Het mooie van een natuurlijk product is dat elke broodplank heeft zijn eigen unieke uitstraling heeft.
STROPDAS
’s Avonds hoort een das vrij sober te zijn. Overdag is tegenwoordig meer kleur en variatie moglijk. Houdt vooral rekening met de kleuren van jasje en overhemd. Draag nooit een das van een club waarvan u geen lid bent. Er zijn maar liefst 32 verschillende manieren om een das te knopen. Vroeger kon men daaraan […]
SUIKERTANG
Tang voor het hanteren van suikerklontjes
TAARTSCHEP
Schep voor het serveren van taart en gebak.
TAFELGEREI
Er is vroeger veel tafelgerei bedacht dat inmiddels zijn functie heeft verloren of in onbruik is geraakt. Wel kunnen deze relicten te pas komen bij bijzondere gelegenheden. Het gaat onder meer om attributen als strooibusjes, platte ijslepels, fruitbestek met ivoren heft, wildklemmen en augurkenprikkers met veermechanisme.
TAFELLAKEN
Ligt op het molton. Dient goed schoon, gestreken en gevouwen te zijn.
TAFELLEPEL
Lepel voor soepen die in het bord worden geserveerd en voor meelspijzen. Ook: deel van een serveerbestek.
TAFELMES
Mes voor onder andere hoofdgerechten van vlees, wild en gevogelte.
TAFELRÉCHAUD
Apparaat voor het warmhouden van borden en gerechten. Sommige zijn elektrisch of branden op gas; andere zijn uitgerust met spiritusbrander, waxinelichtje of brandpasta. Zorg voor korte lonten en gevulde tankjes.