1. Dames krijgen in principe de beste plaatsen aan tafel; niet in een hoekje en met zicht op het restaurant. Een dame zit nooit op een plaats – aan de korte kant van de tafel bijvoorbeeld – waar ze niet geflankeerd kan worden. 2. Getrouwde paren zitten niet naast elkaar, verloofde paren wel. Het gebeurt […]
TAFELVERSIERING
Feestelijk maar niet te overdadig. Kandelaars doen het goed, evenals meerdere kleine bloemstukjes of één groot. Het laatste mag echter niet zo groot zijn dat de gasten elkaar niet meer goed kunnen zien.
TAFELVORK
Vork voor hoofdgerechten, meelspijzen en groenteschotels. Ook: deel van een serveerbestek.
TANDENSTOKERS
Niet gebruiken in gezelschap, ook al staan ze op tafel.
Tang voor het serveren van gebak.
Vork voor gebak, taart, andere patisserie en culinaire cocktails.
THEEPOTTEN, DE GESCHIEDENIS
In de vroegste Chinese geschiedenis van het theedrinken werden de bladeren in open pannen gekookt. In de Ming-dynastie was deze methode van theezetten niet goed genoeg meer. Het werd een gewoonte om de bladeren te laten trekken in heet water, in plaats van het water tegelijk te koken. Om de hitte van het water vast […]
TIPJE
Klein schoteltje voor het serveren van slagroom of het afleggen van thee- en suikerzakjes.
TOAST
Bij het uitbrengen van een toast beweegt de spreker zijn gevulde glas in de richting van de toegesprokene. De dames, en degene die wordt toegesproken, mogen daarbij blijven zitten; de heren gaan staan
TOASTBORDJE
Bordje voor het serveren van toast, soepbrood/ -stengels, eenvoudige salades en compote.
TOASTROOSTER
Schoonhouden door verbrande en gevallen kruimels te verwijderen op de in de gebruiksaanwijzing aangegeven manier.
TOMATENSAP
Serveren in een glas, op een schotel met randje en met een lepel. Erbij: peper, zout en eventueel Worcestershiresaus en tabasco.
TONIC
Serveren in een glas op schotel, met een schijfje citroen en een stamper. Direct aan de bar geserveerd in de volgorde: citroen, stamper, ijsblokjes en tonic.