Campari, frambozenbrandewijn, guavesap, Parfait amour, citroensap (shake)
Recepten
In de vele Grand Hotels en casino’s in de Verenigde Staten en het Cuba van voor 1959 ligt de oorsprong van de receptuur van cocktails en samengestelde dranken. Iedere (hotel)bar en elk casino probeerde zich te onderscheiden met de fantasierijkste cocktails en samengestelde dranken en de mooiste, exotische namen ervoor. Doel ervan was het uitgaanspubliek te binden. Niet alleen de ambiance, de showballetten en -orkesten bepaalden immers de keuze van de uitgaansgelegenheid, ook het showelement van de barkeeper speelde een grote rol in het entertainment. Drankjes worden soms alleen geroerd (stir) of door elkaar geschud (shake) maar ook wel gestapeld in allerlei kleuren en smaken (build). De ingrediënten kunnen variëren van vruchtensappen, vruchtenpuree, siropen, likeuren en gedistilleerd tot bouillon, room en melk. De tekeningen verwijzen u naar het juiste gereedschap en glas.
LONG ISLAND ICE TEA
Wodka, witte rum, tequila, triple sec, citroensap, coladrank (build) 2, 11.
MAI TAI
Donkere rum, witte rum, orange curaçao, limoensap, amandelsiroop (build)
MANHATTAN
Canadese whisky, rode vermout, Angostura bitters (stir)
MARGARITA
Tequila, triple sec, limoensap, zoutrandje op het glas (shake)
MARY PICKFORD
Witte rum, maraschino, ananassap, grenadine (shake)
MILORD
Wodka, aardbeienlikeur, witte crème de cacao, citroensap (shake)
MIMOSA
Grenadine, sinaasappelsap, champagne (build)
MINT JULEP
Amerikaanse (bourbon) whiskey, verse munt, suikersiroop, sodawater (build)
MOJITO
Witte rum, verse munt, suikersiroop, limoensap, sodawater (build)
MOON DUST
Donkere rum, Galliano, blue curaçao, grenadine, amandelsiroop (shake)
MOSCOW MULE
Wodka, limoensap, gemberbier (build)