(Groene) crème de menthe, witte crème de cacao, room (shake)
Recepten
In de vele Grand Hotels en casino’s in de Verenigde Staten en het Cuba van voor 1959 ligt de oorsprong van de receptuur van cocktails en samengestelde dranken. Iedere (hotel)bar en elk casino probeerde zich te onderscheiden met de fantasierijkste cocktails en samengestelde dranken en de mooiste, exotische namen ervoor. Doel ervan was het uitgaanspubliek te binden. Niet alleen de ambiance, de showballetten en -orkesten bepaalden immers de keuze van de uitgaansgelegenheid, ook het showelement van de barkeeper speelde een grote rol in het entertainment. Drankjes worden soms alleen geroerd (stir) of door elkaar geschud (shake) maar ook wel gestapeld in allerlei kleuren en smaken (build). De ingrediënten kunnen variëren van vruchtensappen, vruchtenpuree, siropen, likeuren en gedistilleerd tot bouillon, room en melk. De tekeningen verwijzen u naar het juiste gereedschap en glas.
HARVEY WALLBANGER
Wodka, Galliano, sinaasappelsap (build)
HORSE’S NECK
Brandy, ginger ale (build)
ITALIAN STALLION
Galliano, crème de bananes, room (shake)
JACK ROSE
Calvados, limoensap, grenadine (shake)
JUNGLE JUICE
Pisang Ambon, gin. apricot brandy, sinaasappelsap, dash citroensap (shake)
KAMIKAZE
Wodka, triple sec, Rose’s lime juice (build)
KGB Kahlúa,
Grand Marnier, room (build) shotglas,
KICK IN THE BALLS
Donkere rum, meloenlikeur, sinaasappelsap, coconut cream, room (shake)
KRISTAL BITTER
Gin, Campari, bitter lemon (build)
LEAP YEAR
Gin, rode vermout, Grand Marnier, citroensap (shake)
LECHE DE PANTERA
Gin, crème de cassis, crème de bananes, mangosiroop, room (shake)