Sake, wodka, witte crème de cacao (shake)
Recepten
In de vele Grand Hotels en casino’s in de Verenigde Staten en het Cuba van voor 1959 ligt de oorsprong van de receptuur van cocktails en samengestelde dranken. Iedere (hotel)bar en elk casino probeerde zich te onderscheiden met de fantasierijkste cocktails en samengestelde dranken en de mooiste, exotische namen ervoor. Doel ervan was het uitgaanspubliek te binden. Niet alleen de ambiance, de showballetten en -orkesten bepaalden immers de keuze van de uitgaansgelegenheid, ook het showelement van de barkeeper speelde een grote rol in het entertainment. Drankjes worden soms alleen geroerd (stir) of door elkaar geschud (shake) maar ook wel gestapeld in allerlei kleuren en smaken (build). De ingrediënten kunnen variëren van vruchtensappen, vruchtenpuree, siropen, likeuren en gedistilleerd tot bouillon, room en melk. De tekeningen verwijzen u naar het juiste gereedschap en glas.
NEGRONI
Gin, Campari, rode vermout (build)
NICKY FINN
Cognac, triple sec, citroensap, dash Pernod (shake)
OH HENRY
Amerikaanse (bourbon) whiskey, Bénédictine, ginger ale (build)
OLD FASHIONED
Amerikaanse (bourbon) whiskey, Angostura bitters, sodawater, suikerklontje (build)
OLÉ
Tequila, crème de bananes, blue curaçao (build)
ORANGE BLOSSOM Gin, sinaasappelsap (build) 1, 7.
Gin, sinaasappelsap (build)
OUT OF AFRICA
Wodka, Safari, grapefruitsap, sinaasappelsap (blend)
PANAMA
Cognac, bruine crème de cacao, Bailey’s Irish Cream (build) (cognacglas).
PARADISE
Gin, apricot brandy, sinaasappelsap (shake)
PARISIAN
Gin, droge vermout, crème de cassis (shake)
PAVAROTTI
Amaretto, brandy, witte crème de cacao (shake)