Jenever, apricot brandy, sinaasappelsap, dash triple sec (shake) 1, 7.
Recepten
In de vele Grand Hotels en casino’s in de Verenigde Staten en het Cuba van voor 1959 ligt de oorsprong van de receptuur van cocktails en samengestelde dranken. Iedere (hotel)bar en elk casino probeerde zich te onderscheiden met de fantasierijkste cocktails en samengestelde dranken en de mooiste, exotische namen ervoor. Doel ervan was het uitgaanspubliek te binden. Niet alleen de ambiance, de showballetten en -orkesten bepaalden immers de keuze van de uitgaansgelegenheid, ook het showelement van de barkeeper speelde een grote rol in het entertainment. Drankjes worden soms alleen geroerd (stir) of door elkaar geschud (shake) maar ook wel gestapeld in allerlei kleuren en smaken (build). De ingrediënten kunnen variëren van vruchtensappen, vruchtenpuree, siropen, likeuren en gedistilleerd tot bouillon, room en melk. De tekeningen verwijzen u naar het juiste gereedschap en glas.
FRENCH 75
Gin, Cointreau, champagne, citroensap (shake)
FUZZY NAVEL
Wodka, perziklikeur, sinaasappelsap (build)
GARIBALDI
Campari, sinaasappelsap (build)
GIBSON
Gin, droge vermout, zilveruitje (stir)
GIMLET
Gin, lime juice (shake)
GIN FIZZ
Gin, citroensap, suikersiroop, sodawater (shake)
GNOME’S QUAFF
Ponche Kuba, Licor 43, wodka, amandelsiroop, kaneelsiroop (shake)
GODFATHER
Schotse whisky, amaretto (build)
GODMOTHER
Wodka, amaretto (build)
GOLDEN CADILLAC
Galliano, witte crème de cacao, room (shake)
GOLDEN DREAM
Galliano, triple sec, sinaasappelsap, room (shake)