Ook wel ‘wildschaar’ genoemd. Wordt gebruikt om borstbeen en ribben van gevogelte open te knippen, bijvoorbeeld om kalkoen te kunnen vullen.
Keukengereedschappen en Apparatuur
In de afgelopen jaren is het koken en bereiden van voedsel steeds complexer geworden. Bereidingswijzen worden gevarieerder en zowel ingrediënten- als apparatuurkeuze is veel diverser. Dit merkt men al in de huishoudelijke keuken met de intrede van foodprocessoren en combi-ovens, echter in de professionele keuken dreigt men soms te verdrinken in keukenuitrusting. Mede door strenge wetgeving op milieu, hygiëne en arbeidsomstandigheden is de keuze van het juiste keukenmateriaal en -gereedschap een ingewikkelde zaak. In dit hoofdstuk proberen wij een gedetailleerd beeld te geven van de heden ten dage veel gebruikte keukengereedschappen en -apparatuur.
GOOSENECK POUR OVER KETTLE
Van Amsterdam en Parijs tot aan New York: pour over coffee en -thee is helemaal hip bij de liefhebbers! Geniet nu ook thuis van deze populaire, handgezette koffie en thee met de in RVS uitgevoerde Espressions ‘’Gooseneck Pour Over Kettle’’. De Gooseneck is zeer gemakkelijk in gebruik en beschikt over een speciale zwanenhalsuitloop voor het uiterst consistent opschenken van […]
GRATENPINCET
Instrumentje voor het verwijderen van fijne graatjes uit vis.
GRILL-VERHOGER
De Grillverhoger is een extra etage bovenop je rooster. Zo heb je 60% extra grill oppervlakte en kun je vlees, vis en groente wat verder van het vuur plaatsen voor een langzamere garing of om warm te houden. Met de extra etage kun je veel bereiden en scheid je verschillende producten makkelijker.
GRILLERETTE
Op een Grillerette kun je gemakkelijk grillen/barbecueën met houtskool. Met de unieke ventilator, werkend op batterijen kun je lucht laten blazen naar de houtskool waardoor de BBQ heter of koeler wordt. Hierdoor is de BBQ al in 3 minuten klaar voor gebruik. Dankzij het unieke design komen de kolen niet in aanraking met het vet […]
GRILLPAN
Pan voor het grillen van vlees, vis, groenten, etc. De bodem is voorzien van opstaande ribbels waar het product verhit wordt door middel van geleidingswarmte; tussen de ribbels wordt het verwarmd door stralingswarmte. Opstaande rand en gootje dienen om het vocht op te vangen en af te voeren.
GRILLPLAAT
Heeft in feite dezelfde functie als de > grillpan, maar lijkt op een bakplaat met ribbels. Grillplaten zijn er in verschillende modellen (rond, vierkant, ovaal) en zijn gemaakt van gietijzer of aluminium.
GROENTECENTRIFUGE
Apparaat voor het drogen van sla, bladgroenten en kruiden. De meeste groentecentrifuges zijn gemaakt van kunsts tof. Het ronddraaiende gedeelte slaat het water uit de groente. Er zijn verschillende systemen om de trommel te laten draaien.
GROENTESNIJDER
Deze professionele groentesnijder heeft drie verschillende mesjes waarmee u in een handomdraai mooie plakjes kunt schaven van groenten. Verwisselen het mesjes voor een dikkere of dunnere plak. Erg handig als u groenten wilt grillen op de BBQ of in de grillpan. Handig weetje, smeer de plakjes in met olie en niet de pan of het […]
GROENTESNIJMACHINE
Machine om rauwe groenten en aardappelen in plakjes, reepjes of dobbelsteentjes snijden. De meeste hebben een snijkast en een aandrijfmechanisme. In de snijkast bevindt zich een opzetas waarop diverse schijven kunnen worden gezet, zoals een blokkensnijschijf, een sikkelmessnijschijf, een wafelsnijschijf, een ruitenmes, een pommes-fritesschijf en een raspschijf. Door middel van een hendel kan de dikte […]
GROENTEZEEF
Passe-vite.
HAKBIJL
Mes met een plat, breed en stevig lemmet, voor het kneuzen of klieven van vlees met lichte botten.