Met dit hulpmiddel wordt het zoutgehalte in vloeistoffen gemeten. Werkt volgens het dobberprincipe en schaalt het soortelijk gewicht (dus ook het zoutgehalte) van een vloeistof in. Vooral bij legpekels voor rauwe ham en rookvlees een veelgebruikt apparaat.
Keukengereedschappen en Apparatuur
In de afgelopen jaren is het koken en bereiden van voedsel steeds complexer geworden. Bereidingswijzen worden gevarieerder en zowel ingrediënten- als apparatuurkeuze is veel diverser. Dit merkt men al in de huishoudelijke keuken met de intrede van foodprocessoren en combi-ovens, echter in de professionele keuken dreigt men soms te verdrinken in keukenuitrusting. Mede door strenge wetgeving op milieu, hygiëne en arbeidsomstandigheden is de keuze van het juiste keukenmateriaal en -gereedschap een ingewikkelde zaak. In dit hoofdstuk proberen wij een gedetailleerd beeld te geven van de heden ten dage veel gebruikte keukengereedschappen en -apparatuur.
ZOUTSTEEN
Funcooking en gezellig aan tafel koken met deze zoutsteen. De zoutsteen kan dienen om gerechten zoals amuses op te serveren, warme gerechten serveren maar ook om aan tafel te koken. Gebruiksmogelijkheden voor zoutsteen. Als serveerschaal om bijvoorbeeld amuses, voorgerechten, groenten, vlees of andere voedingswaren op te dienen. Als serveerschaal voor koude gerechten. Je steekt […]