De kippenlever is een goedkoop product dat perfect geïntegreerd is in het kader van een gezonde en evenwichtige voeding; het is laag in calorieën en rijk aan voedingsstoffen zoals ijzer, vitamine A en eiwitten. De lever is snel en eenvoudig te bereiden. Ruwe kippenlever koop je het beste bij een ambachtelijke slager of poulier.
Het is belangrijk om goed te kijken naar de lever voordat u hem koopt. De beste levers zijn namelijk vlekkeloos. Levers van pluimvee uit de biologische kip, scharrel, roodlabel, enz. zijn van hogere kwaliteit dan levers van kippen die in een batterij opgegroeid zijn. Dit komt omdat de kwaliteit van het voer een grote rol speelt in de opbouw van de lever en van weefsel in het algemeen.
Bewaren
De kippenlever kan niet meer dan 24 uur in de koelkast bewaard worden. In de vriezer is dit 3 maanden. Na het ontdooien zal de structuur van de lever korrelig zijn.
Op deze link vindt u klassieke gerechten met kippenlever.
Op dit filmpje ziet u hoe Leonardo Pacenti in de keuken van restaurant Toscanini crostini met kippenlever maakt.