
De vellen ceder worden gebruikt om gerechten in de oven of op de bbq te bereiden. Door verhitting komt de geur van het cederhout als extra smaak in het gerecht. Het is belangrijk alvorens je een gerecht in het vel rolt, het vel eerst minimaal 1 uur in water te weken. Je dient het gerecht op in het cedervel. Het CedarWood vel wordt gebruikt om vlees, vis, groente, kaas en fruit in te bereiden. De vellen zijn eenmalig te gebruiken. Western Red Cedar is afkomstig uit Canada. De vellen kunnen worden gebruikt tot een temperatuur van 250C. Echter bij ‘low & slow’ bereidingen komen ze het best tot hun recht.
Vellen Cedarwood
De vellen worden gebruikt om een extra smaak te geven aan een gerecht. Men weekt de vellen minimaal een half uur in handwarm water, dan legt men een stuk vis, vlees, groente of fruit op het vel en dan gaat het gerecht de oven in. Op het moment dat het vel verhit wordt, geeft hij de geur van ceder als een extra smaak aan het eten. Men dient vervolgens het gerecht op op het vel.

De CedarWood Vellen zijn 1 keer te gebruiken. Deze vellen zijn eveneens op de bbq te gebruiken. Ook hier rolt men het gerecht in het nat gemaakte vel en gaart het eten op het rooster van de bbq. Heerlijk met bijv. zalm, ananas, varkenshaas, gevulde courgette.
Het houtsoort is Western Red Cedar, afkomstig uit West Canada. Het hout is PEFC gekeurd. Gewoon eens proberen.


