Zuurkool, gegaard met wortel, ui, kruidnagel, laurierblad, jeneverbes, reuzel of ganzenvet en geblancheerd buikspek. Geserveerd met gepocheerde ham, spek, Frankfurter worstjes of Gelderse rookworst of Kasselerrib en fazant of patrijs. Choucroute komt oorspronkelijk uit de Elzas in Frankrijk , gelegen aan de oostgrens van het land, direct aan de grens met Duitsland. Strikt genomen is […]
DE GESCHIEDENIS VAN ZUURKOOL
Kille najaarsdagen, tijd voor een stevige zuurkoolstamppot met wat daarbij hoort:spek, rookworst, Frankfurter worstjes. Heerlijke vette hapjes die we, cholesterol-bewust als we zijn, argwanend bekijken. Terecht, maar laten we bedenken dat niets kwaad kan als het maar voor een keertje is. Zuurkool zien we als traditioneel Hollands, en West-Friesland tussen Hoorn en Medemblik als het […]
WAT, WAAR EN WANNEER WORDT (WERD)DIT GEGETEN.
Dit artikel is een verzameling van allerlei gerechten die verbonden zijn met een bepaalde dag. Heeft u nog gerechten die altijd op een specifieke dag gegeten worden? Mail ze dan naar info@gastropedia.nl! Nieuwjaarsdag Stamppot van de eerste snijbonen, ui ‘t zout met witte bonen en worst. Groningen, Overijssel. Zuurkool met aardappel in de oliebollenpot klaargemaakt, zodat […]
