De Voedselzandloper is een methode die is bedacht door dr. Kris Verburgh. Verburgh claimt dat mensen met de Voedselzandloper langer en gezonder leven en als bijverschijnsel gaan afvallen. In de bovenste driehoek van de zandloper staan voedingsmiddelen die zouden moeten worden vermeden. In de onderste driehoek staan de voedingsmiddelen die als alternatief gekozen kunnen worden. Het […]
Allergenen en diëten
In dit hoofdstuk kunt u de basisinformatie vinden over allergenen en diëten. Steeds vaker hebben horecaondernemers te maken gasten die rekening moeten houden met allergenen en diëten.
Allergenen zijn eiwitten die allergische reacties kunnen opwekken. Allergenen kunnen aanwezig zijn in bepaalde ingrediënten. Het begrip ‘dieet’ houdt meer in dan gewicht verliezen (energiebeperkt dieet).
Het zijn leefregels om het eetpatroon aan te passen. Er zijn ook andere diëten, zoals bijvoorbeeld een zoutarm dieet voor mensen met een verhoogde bloeddruk.
Wij geven een kleine uitleg van de allergenen en diëten die er zijn. Deze teksten hebben we beschikbaar gekregen van Stichting Voedingscentrum Nederland. Als u meer informatie wil hebben over allergenen en diëten verwijzen wij u door naar hun site www.voedingscentrum.nl. Daar kunt u alles vinden wat u misschien nodig heeft in uw bedrijf.
Wat is het verschil tussen vegetariërs en veganisten
Het belangrijkste verschil tussen groenten en veganisten ligt in de reikwijdte van plantaardige producten die ze vermijden in hun dieet en levensstijl. Hier zijn de basisverschillen: Vegetariërs: Vegetariërs vermijden vlees van dieren, wat betekent dat ze geen rundvlees, varkensvlees, gevogelte, vis, schaaldieren en andere soorten vlees consumenten. Afhankelijk van de persoonlijke voorkeur en keuzes kunnen […]
ZOUT
Scheikundig gezien bestaat een zout uit een metaal en een moleculaire stof. Er bestaan veel soorten zouten die overal op de wereld te vinden zijn, zoals ijzerchloride of zilverbromide. Niet alle zouten zijn eetbaar en niet alle eetbare zouten smaken zout. Keukenzout is het bekendste zout in de voeding. De scheikundige naam is natriumchloride (NaCl). […]