Bacardi rum (wit), citroensap, grenadine (shake)
Glossarium bar
BAHAMA MAMA
Donkere rum, crème de cassis, grenadine, ananassap, sinaasappelsap (shake)
BAMBOO
Droge sherry, droge vermout, orange bitters (shake)
BAR-MIX
Pre-mix.
BARFOAM
Een belangrijk hulpmiddel van de bartender. Een druppel van deze vloeistof wordt gebruikt om cocktails die vruchtensap bevatten te shaken. Ze krijgen daardoor een mooi, egaal schuimkraagje. Barfoam vervangt het verse eiwit dat in de klassieke cocktailbar voor hetzelfde doel werd gebruikt. Het komt uit de VS en is in kleine plastic flesjes in de […]
BARLEPEL
De barlepel, of bar spoon zoals hij officieel heet, is langer dan een gemiddelde lepel en onmisbaar voor het efficiënt gebruik van een mengglas. In principe moet hij lang genoeg zijn om zowel de bodem van het mengglas te raken als de gebruiker een goede grip te geven. Sommige barlepels zijn voorzien van een plat […]
BARMES
Een scherp mes met gekartelde rand voor het schillen en snijden van fruit of het maken van garneringen. Met het tweepuntige uiteinde kunnen schijfjes fruit of andere kleine garneringen (cocktailkersen, olijven) worden opgeprikt en in de cocktail gedeponeerd
BARTANG
Speciale tang voor het doorknippen van de metalen draden om een champagnekurk of het opendraaien van vastzittende champagnekurken. Bovendien kan de tang worden gebruikt voor het kraken van noten en soms, afhankelijk van de uitvoering, ook als flessen-, blik- of dekselopener.
BELLINI
Perziknectar, champagne (build)
BENTLEY
Calvados, Dubonnet (shake)
BETWEEN THE SHEETS
Cognac, witte rum, triple sec, citroensap (shake)
BITTER BLUE
Gin, blue curaçao, bitter lemon (build)
