Verse koriander.
- Gestoomde Dim Sum
CHINESE RADIJS OF RAMMENAS (low-paa).
Lange witte radijswortel.
CHINESE WORSTJES (nap-cheun).
Dunne harde en op salami lijkende worstjes met een enigszins zoete smaak.
CHOI SAM
Zeer fijne Chinese kool soort met heldergroene blaadjes.
CHOW MEIN (yau-mien).
Gekookte mie.
DUIZENDJARIG EI
Een Chinese delicatesse, die gemaakt wordt van een eendenei, noemt men Duizendjarig Ei. Waarom men dit Ei zo noemt is een raadsel, want de eieren zijn circa 100 dagen en geen duizend jaar oud. Een Duizendjarig Ei maakt men onder meer door een eendenei circa 100 dagen te bewaren in een mengsel van houtskool en […]
DUIZENDJARIGE EIEREN (pei-dan).
Eendeneieren, bedekt met een laagje as, kalk en zout, die enkele maanden onder de grond zijn bewaard.
EENDENSAUS (suen-mui-cheun).
Pruimensaus.
GARNALEN, GEDROOGDE (hamai).
Kleine gedroogde garnalen in de schaal, zout en enigszins scherpe smaak.
GEDROOGDE EEND (nap-ap).
Platte roomkleurige en gedroogde eend met een spekaroma.
GEDROOGDE SINAASAPPELSCHIL (chan-pei).
De smaak heeft meer weg van die van mandarijn.
GEKOOKTE HAM (fou-tui).
In feite gepekelde en gedroogde ham die later wordt gekookt.
