Gele currypasta.
NAM PRIK KENG MASSAMAN
Massaman currypasta
NAM PRIK KENG PAENENG
Rode penang currypasta
NAM PRIK PLAUW
Chilisaus.
NAM TAN PEEP
Palmsuiker.
NUEA
Rundvlees.
OESTERS
Algemeen voorkomend schelpdier; basis voor oestersaus. Ook op verschillende andere wijzen vers bereid. De Aziatische oestersoorten zijn doorgaans veel groter dan de Europese
OESTERSAUS
Belangrijke smaakmaker, gemaakt door oesters in water en sojasaus te koken.
OESTERZWAM
De Aziatische oesterzwam is steviger en meer uitgesproken van smaak dan de in onze streken gekweekte. De paddenstoel groeit vaak onder bamboe.
PADDESTOELEN
In de Thaise keuken belangrijk ingrediënt voor soepen en stoofschotels. Wordt zowel vers als gedroogd verwerkt.
PAK CHEE
Koriander.
PAK KARD
Pak Kard = Sla