Gebakken rijst.
KHAO SUAY
Gestoomde rijst.
KHAO TOM
Gekookte rijst.
KIP GRA TIEAM
Thaise Knoflook.
KLEEFRIJST
Rondkorrelrijst die na het koken taai en kleverig wordt. Populair in het noorden en noordoosten van Thailand.
KLEEFRIJST, GEROOSTERDE
In gemalen vorm vaak gebruikt als smaakmaker in salades.
KLEEFRIJST, ZWARTE
Donkere kleefrijst; wordt meestal verwerkt in zoetigheden en desserts,
KNOFLOOK (Allium sativum).
Knoflook (Allium sativum) behoort tot de uien familie, net als bieslook en prei. Het is een bolgewas en de bol (met daarin de knoflooktenen, die ieder omhuld zijn door dunne papierachtige vliesjes) is het onderdeel van de plant dat gebruikt wordt om te eten. Een sterke en karakteristieke geur en smaak heeft knoflook. Verse knoflook […]
KOKOSCRÉME
Kokoscrème kan gebruikt worden voor het bereiden van talrijke sauzen en het maken van kokosmelk. In de Aziatische keuken wordt kokoscrème niet alleen als vervanger voor melk gebruikt, maar ook als boter en ander vet. Ook geschikt om te gebruiken in soep, om deze minder scherp van smaak te maken. Natuurlijk kunt u deze kokoscrème […]
KOKOSMELK
Vooral in het zuiden van Thailand alomtegenwoordig. Belangrijk ingrediënt voor curry’s en soepen.
KOKOSNOOT, KLAPPER (Cocos nucifera).
Enigszins langwerpige, hoekige of ronde vrucht, 10 tot 15 cm lang en doorgaans overdekt met bruine vezels. Deze vezels zijn de middelste laag van de vruchtwand. De buitenste laag is bij het rijpworden al verdwenen; de binnenste laag wordt gevormd door de harde dop van de kokosnoot. Op de noot bevinden zich drie donkere indruksels. Het […]
KOKOSROOM
De vette bovenlaag van kokosmelk.