Zachte repen die in uiterlijk wat weghebben van gedroogde bananen.
KORIANDER
De zaden van de korianderplant (Coriandrum sativum) worden vermalen tot ketoem-bar (of katumbar); het bladgroen van jonge plantjes wordt in de Marokkaanse, Vietnamese, Indiase en Thaise keuken veel gebruikt als verskruid. De naam koriander komt van koros, het Griekse woord voor ‘wants’; dit heeft te maken met de geur van de plant die zou lijken […]
KOUSENBAND
Groene bonen met een lengte tot 70 cm.
KRATIEM
Knoflook.
KUNG
Garnalen, gamba’s.
KURKUMA
Geelwortelpoeder; smaak- en kleurgever in kerries en marinades. In de Indonesische keuken bekend onder de naam koenjit of koenir
LAAK PAK CHIE
Koriander wortel.
LAOS
Maleise naam voor galanga.
LENTEUI
Milde uiensoort met lange sprieten; zowel het witte als groene gedeelte wordt gebruikt.
LIMOEN, THAISE
Kleine limoensoort met donkergroene schil.
LOEK PAK CHIE
Korianderzaad.
MA KAAM
Zure tamarinde.