Geelstaartmakreel (Seriolo dumerili).
BOJO
Bojo is een populaire Surinaamse cake. De ingrediënten van de cake zijn onder andere boter, cassave, kokos en kaneel. Een goede Bojo is een beetje vochtig en heeft een sponsachtige structuur.
BOK CHOY (pak-choi)
Variëteit met donkergroene bladeren van de Chinese kool.
Bolivia
In de hooglanden is de keuken aan de grote hoogte aangepast. De hoofdstad La Paz bijvoorbeeld ligt op 4.500 m hoogte. De inwoners drinken er maté de coca, thee gemaakt van cocabladeren, om de symptomen van hoogteziekte te bestrijden. Bereidingen duren er altijd langer omdat op deze grote hoogte vloeistoffen minder snel koken. De gerechten […]
BOMBA
Bomba-rijst wordt geteeld in verschillende regio’s van Spanje, voornamelijk in Valencia en Delta del Ebro. Bomba kan driemaal zijn volume in vloeistof absorberen, maar zet alleen uit in de breedte en niet in de lengte. Deze eigenschappen maken het bijzonder geschikt voor rijstgerechten zoals paella, maar het wordt ook vaak gebruikt in soepen. Bahia en pilaf zijn […]
BONEN
Veelgebruikte varianten van kousenband en sperziebonen.
BONENKOEK (tau-fu)
Verse vierkante koeken van gepureerde en geperste sojabonen.
BONENSPRUITEN (ah-choi).
Taugé.
BONITO
Schaafsel van gefermenteerde Bonito tonijn.
BOOMOREN (mook-yi).
Gedroogde eetbare paddestoelen met een veerkrachtige structuur.
BOT
Meel; er worden in de Vietnamese keuken diverse meelsoorten gebruik.
BOT BINH TINH
Tapiocameel; wordt gemaakt van gemalen cassavewortel wordt gebruikt in andere meelsoorten om de elasticiteit.